Ulaş ÖZDEMİR

ULAŞ ÖZDEMİR

ulasugras@gmail.com
Tarihi 8 Aralık 2014

Bireysel hatalar

Günümüz Trabzonspor, Galatasaray maçını farklı kazanınca elbette beklentiler de arttı. Ancak takımın aksayan yerlerini sezon başından bu yana yazıyorum. Özellikle stoperler. Hem yavaş hem de her an hata yapmaya müsaitler. Bu hataları kaleci Onur büyük ölçüde kapatıyordu. Ama O'nun sakatlığı her şeyin üzerine tuz biber ekti.
Stoperlerin 20 dakika içindeki bireysel hataları aslında maçın kaderini belirledi. Çünkü 2-0'dan sonra moral olarak geriye düşen bir takımın toparlanması zordur, nihayetinde öyle oldu.
Beşiktaş'ın hocası Trabzonspor'u çok güzel çalıştı. Sahanın beyni Mehmet Ekici ve Özer'i kilitleyince oyunu her alanda eline aldı. İlerleyen dakikalarda Yusuf ve Sefa'nın yani kanatların devreye girmesi gerekiyordu bu da olmadı. Cardozo da ilerde yalnız kalınca mağlubiyet kaçınılmaz bir son oldu.
Nihayetinde Trabzonspor'un ışıldayan bölgeleri ortaya çıkınca karanlık bölgeler de artık gözümüzün önünde. Bu yüzden devre arasındaki transfer sezonunda Trabzonspor'u çok ama çok hareketli bekliyor olacak. Fatih kesinlikle Trabzonspor'un kalecisi değil, olamaz da! İbrahim daha fazla güven veriyor. Alper Boğuşlu zamanında, "Ben İbrahim'i kaleye koyarım" deyip Mustafa Reşit Akçay ile tartıştığında ne kadar haklı olduğunu dün akşam bir kez daha gördük! Hakem...
Rezalet bir maç yönetti.
Bir pozisyon var ki evlere şenlik. Veli, Musa'ya tokat atıyor her ikisine sarı kart gösteriyor. Her kartı her düdüğü tartışmalıydı neredeyse. Bu maça 'özenle' seçildiği zaten belliydi! Sosa'nın kırmızı kartı es geçilmesiyle şu anda başka şeyler mi konuşuyor olurduk, bunun yorumunu size bırakıyorum.

MAÇIN EN iYiSi BEŞİKTAŞ
Beşiktaş, Özer ve Mehmet'i iyi kitledi

MAÇIN EN KÖTÜSÜ HAKEM
Çok kötü bir maç yönetti. Rezaletti...