Ulaş ÖZDEMİR

ULAŞ ÖZDEMİR

ulasugras@gmail.com
Tarihi 26 Kasım 2014

Gelecek Trabzonspor'la gelecek!

TRABZONSPOR'UN Galatasaray galibiyeti, takımın morali ve motivasyonu açısından çok önemliydi. Bazı futbol otoriteleri (!) Sneijder'in olmamasından dem vuruyor ancak Trabzonspor'un gerçek anlamındaki takım oyunundan bahsetmiyor.
Bir kere Trabzonspor'un orta sahası çok iyiydi ve bu alanda Galatasaray hiçbir varlık gösteremedi. Trabzonspor'un orta sahasının temposuna değil ama akıl ve tekniğine mağlup oldu. Galatasaray, her ne kadar Trabzonspor'u hırpalayarak başlasa da oyunu elinde tutamadı.
Nihayetinde bin gündür yenemediği takıma karşı hem oyun hem de mental olarak direndi Trabzonspor. Sahada kendi istediği oyunu bir ressam gibi çizdi.

SOSYALİTE
Bu galibiyet haliyle beklentiyi de yükseltti ama asıl bundan sonra yapılacaklar çok önemli. Trabzonspor'un yöneticileri, hocası ve futbolcuları öncelikli olarak halkla ilişkilerini düzeltmeli. Taraftarın takımla barışmasını sağlamalı.
Desteği arkasına almalı. Çünkü bu kadar yüksek maliyetle kurulan kadronun başarıdan başka şansı yok! Özer Hurmacı'nın mesajı bu anlamda çok iyiydi. "Her galibiyet sonrası okula Trabzonspor formamla giderdim.
Yarın da öğrencilerimiz okula formalarıyla gitsin" dedi. Kentte neredeyse hemen her okulda çoğu öğrenci formalarıyla okuldaydı. Bu ve buna benzer sosyal adımlar biran önce hayata geçirilmeli…

TRANSFER ŞART
Trabzonspor devre arasında mutlaka transfer yapmalı. Trabzonspor'un orta sahasının bütünleştirici gücünü aklı oluşturuyor.
Oyunu organize eden ayaklara yardımcı olacak başka bir akla ihtiyaç var. Her ne kadar Salih alternatif gibi görünse de yetersiz kalıyor. Sağ kanatta Serdar ve Sefa hamlesi tutmayacak ise oraya transfer yapılmalı.
Ligdeki en iyi solbeklere sahip olmasına rağmen istenileni veremiyor. Şu anda pek sırıtmasa da Trabzonspor'u zorlayacak rakiplerle oynandığında bu görülecektir.

MEDJANİ
Vahid Halilhodziç yanlış yerde oynatarak neredeyse futbol hayatını bitirecekti. Orta sahadayken bir stoper gibiydi. Doğru yerine monte edildiğinde neler yapabildiğini herkese gösterdi. Şimdi stoperdeyken bir orta saha gibi oynuyor.
Topu sürekli dağıtıyor. Oyun sıkıştığında pozisyon dışından geldiği için orta saha verimliliğini artırıyor. Trabzonspor'da bir dönem süpürücü stoper pozisyonunda oynayan Egemen'in yerini dolduracak gibi…

SONUÇ
Trabzonspor, transfer mühendisliği yapmadan girdiği sezonda bu kadro mühendissizliğini doğru bir teknik direktörle giderdi. Bugün doğru bir transfer ve kadro mühendisliğiyle ciddi manada lige uzun süre damga vuracak takıma dönüşebilir. Trabzonspor'un bir önceki hocasıyla hem saha içi hem de saha dışı sorunları vardı. Ersun Yanal'la birlikte negatif hava pozitife döndü.
Ancak Trabzonspor camiası, Yanal'ın kendilerine karşı ödemesi gereken bir borcu olduğunu düşünüyor. Yanal kendisine çeki düzen vererek kendini dışlayanlardan hesap sorarak bunu yapmalı.
Zaten Galatasaray maçından sonraki açıklamalarıyla bunun sinyallerini verdi.
Devam hocam...