Ulaş ÖZDEMİR

ULAŞ ÖZDEMİR

ulasugras@gmail.com
Tarihi 24 Ekim 2014

Takım olmak

Hiç lafı çevirmeye gerek yok.
UEFA'nın Trabzonspor maçlarına atadığı hakemlerin kulağına üflediğini daha önceki yazılarımda belirtmiştim.
Lokeren maçında da net olarak 2 penaltı 2 kırmızı kart vardı.
Verilmedi! Demek ki Trabzonspor UEFA'ya karşı da şike mücadelesi verdikçe, baskı altına aldıkça, Avni Aker'de, "Karar ver UEFA! Euro tolerans mı sıfır tolerans mı?" pankartlarını açtıkça onlar da TFF'ye benzemeye başladı! Trabzonspor bütün bunlara rağmen UEFA yolundaki engelleri bir bir aşıyor.
Lokeren karşısında alınan net galibiyet, Trabzonspor'un gruptan çıkma şansını çok çok yükseltti.
Şu var ki; Trabzonspor'un en büyük ihtiyacı olan şey ortak akıl ve takım olabilmekti.
Sezon başından bu yana bu iki ana unsurun sıkıntısını yaşıyorlardı.
Herkes kendine göre bir şeyler yapmaya çalışıyordu.
Ama son iki haftadır görüyoruz ki oyuncuların yetenekleriyle birlikte akıllarını da bir bütün haline getirdiklerinde neler yapabilecekleri artık yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.
Takım olmakta sıkıntı yaşayacaklar, evet. Lakin beni en çok mutlu eden oyuncuların takım olma yolundaki mücadele hırslarıydı. Defansta daha az pozisyon verdiler ileride daha net pozisyonlar yakaladılar. Hepsini tek tek tebrik ediyorum.
Mehmet Ekici o Nürnberg günlerindeki futboluna geri döndükçe, harikalar yaratıyor. Yatabare, Trabzonspor'un en iyi yabancı transferi olmaya aday. Waris çalışkan, Cardozo dinamik.
Ve Bosingwa… Chelsea ve Porto'nun en iyi sağbeklerinden biri olan, 32 yaşına rağmen sahada harikalar yaratan, 90+4'ncü dakikada bile oyundan kopmayan bir futbolcu. Hakikaten onun için fazla söze gerek yok.
Kalitesi daha düşük takım olan Lokeren sert bir oyunu tercih etti.
Hakem kararlarıyla sertliğe prim tanıdı.
Trabzonspor buna rağmen hakemi de yendi! Avrupa yolunda Fırtına gururumuz olmaya, mağdur edildiği ülkesine puan kazandırmaya devam ediyor. Tebrikler…

MAÇIN EN iYiSi YATABARE
Trabzon'un en iyi yabancısu olma yolunda.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ HAKEM
Hakem sert oynayan rakibe taviz verdi.