Ulaş ÖZDEMİR

ULAŞ ÖZDEMİR

ulasugras@gmail.com
Tarihi 28 Mayıs 2014

Sonunuz yakın (2)

Kolay değil… Şikeli 2010-2011 sezonundan bu yana 3 sezon daha geçti. Temmuz veya Ağustos 2011'de verilmesi gereken şike cezaları senelerce gecikti.
2013 yaz aylarında UEFA ve CAS kararları verildi, şike uluslararası makamlarda tescil edildi.
Buna rağmen, şike yapan kulüpler küme düşürülmedi. Trabzonspor, bu ligde olmaması gereken Fenerbahçe ve onun suç ortakları takımlarla mücadele etti, ediyor… Kendi kirliliklerini bir yana bırakarak, elbirliğiyle yok etmeye çalıştıkları Trabzonspor'u 'kirletmek' uğruna da çeşitli faaliyetlerin içerisine girdiler.
Bilmiyorlar ki, Trabzonspor'da 'gram' leke olsa başta taraftarları küme düşmesini isteyecek. Bilmiyorlar ki Trabzonspor'da 'gram' leke olsa, o lekeyi bu kulübe bulaştıranlar Trabzonspor'dan başka memleketlere göç etmek zorunda kalacak. Velhasıl, hazmediyorlar Trabzonspor'un temizliğini, kirli insanlar.
Trabzonspor korkuyor mu?
Her neyse… Fenerbahçe kulübünü yönetenler, kulübün web sitesini suistimal etmeye devam ediyor. Son iddiaları da şu… "Trabzonspor korkuyor." Evet, doğru (!) Trabzonspor korkuyor (!) Hem de öyle korkuyor ki (!)

SUÇLULAR VE GÜÇLÜLER
Trabzonspor, mahkeme tespitli 12 maçta şike yaptığı ve teşvik verdiği için (!) korkuyor… Trabzonspor, bir suç örgütü tarafından yönetildiği için (!) korkuyor… Trabzonspor, şikeden dolayı er ya da geç küme düşürüleceği için (!) korkuyor… Trabzonspor, tarihine "şike ve teşvikle kupa aldı" yazıldığı için (!) korkuyor… Trabzonspor, tüm dünyada şike ile özdeşleşen takım olarak anıldığı için (!) korkuyor… İşte bu sebeplerle, Trabzonspor tir tir titriyor (!) Geceleri gözüne uyku girmiyor (!) Şike yapanlar, yapanları koruyanlar… Şike yapanlar suçlu… Peki ya onları koruyan, şike yapanları futbolun içinde tutan TFF? Sahada sertlik yapan futbolcuya kırmızı kart gösterip 90 dakika bitmeden sahadan atan; ama şike yapanı 3 senedir sahalarda tutan federasyon.
Şikeye ceza verilmesin diye rapor, talimat, kurul, karar ve bunlar da yetmeyince yönetim değiştiren federasyon… Şike yapmış olmanın utancıyla evden çıkmaması gerekenlere, statları açan federasyon… Suçlular ve güçlüler…

KULÜBÜNÜ ATEŞE ATIYOR
Kimse şunu sorgulamıyor! Bir kulübün başkanı, bir yöneticisi, iki futbolcusu şike yaptığı için ceza almış. Ve o kulüp gidip, UEFA'ya "2007'den beri şike faaliyetlerine doğrudan veya dolaylı olarak karışmadım" taahhüdü veriyor. UEFA'dan ceza alacağını bile bile kendi kulübünü ateşe atıyor. Sonra da kendinden başka kim varsa, suçlu ilan ediyor.
TFF, Nisan 2012'de bazı Fenerbahçeliler'e şikeden ceza vermiş.
Fenerbahçe 1 ay sonra, gidip UEFA'ya "temizim" taahhüdü vermiş.
Sonra ceza almış. Sivas başkanı bunu da mı görmedi?
Yoksa o da Aziz Yıldırım gibi "o taahhüdü veren yöneticimiz öldü" savunması mı yapacak? Hem niye bağırıyorsun ki! Hem suçlusun, hem güçlü öyle mi? Siz değil miydiniz cezaevindeyken Serhat Ulueren'e, "Aziz Yıldırım bize şike teklifi yaptı" diyen… Unuttunuz mu?
Sancı…

DÖNÜŞÜM SANCILI OLACAK
Şike yapan Aziz Yıldırım ve ona destek olan Mecnun Odyakmaz gibilerin çıkışları olağan ve normal.
Çünkü hiç kimse eline geçirdiği oyuncağı bırakmak istemez.
Koskoca bir ülkenin futbolunu elinize alıp onu hamur gibi yoğurmuşsunuz.
Ondan hem beslemiş hem beslenmiş hem de şöhret kazanmışsınız… Şimdi tüm bunları neden bırakasınız ki? Her dönüşüm gibi futbolumuzun dönüşümü de sancılı olacak. Ama olacak! Şike yaptığınızı artık tüm dünya biliyor… Herkesin bildiğini iftiralarla, yalanlarla saklamanız mümkün değil. Çünkü,
Midas'ın kulakları eşek kulakları…