Ulaş ÖZDEMİR

ULAŞ ÖZDEMİR

ulasugras@gmail.com
Tarihi 22 Mart 2014

Defansif... Ofansif...

TRABZONSPOR'un iki efsanesi...
Daha önce Avni Aker'de harikalar yarattılar beraberce.
Futbolu bırakıp, bu kez hocalığı tercih ettiler. Kader onları dün akşamki maçta biraraya getirdi.
Bir tarafta Şota, diğer tarafta Hami vardı. Takımlarını sahaya sürdüler. İki taraf da Şota'nın defansı hallaç pamuğu gibi dağıtan, Hami gibi boza misali akan oyun sergilediler. Lakin son vuruşlarda hocaları gibi başarılı değildiler. İlk yarısı böyle geçti maçın. İkinci yarı ise bambaşka bir karşılaşma izledik.
Genellikle kontra ataklarla çıkmayı denediler. Bu da maçın daha çok orta alanda geçmesine neden oldu. Nihayetinde Avrupa iddiasını sürdüren Trabzonspor ve Kasımpaşa 6 puanlık maçta eşit paylaşım yaptılar.

MALOUDA KARARI DOĞRU
Trabzonspor son haftalarda çok iyi denilmese de defansif anlayışı terk ederek, sahanın her tarafını eşit kullanan, paslaşan, yardımlaşan, daha atak ve daha organize bir futbol oynuyor. Kadro yapısı dağınık olsa da futbolcuları doğru yerde ve doğru zamanda oynattığınızda kazanma azmi yüksek Trabzonspor çıkıyor karşınıza.
Böylesi bir maçta bu kadar gol pozisyonuna giriyorsanız, "Oluyorsunuz" demektir. Gerçi 8 hafta kaldı geç de kaldı ama olsun, hiç değilse seyir zevki veren Trabzonspor izliyoruz. Hami hocanın Maluoda'yı oynatmaması çok doğru bir karardı. Neredeyse her maç takımın hızını kesen aktördü. Ancak Özer'in Kasımpaşa ile yapılan sözleşme gereği bu maçta kadroya alınmaması çok garip! Hangi çağda yaşıyoruz arkadaş?
Son söz de Janko'ya.
Milli takımında neredeyse her maç gol atan Janko bu maçta her pozisyonu eritti. Yanlışlık kimde?
Sizde mi, bizde mi?