LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 20 Ağustos 2017

Kazandık rehaveti!

Galatasaray Ujfalusi-Selçuk-Melo- Elmander'den oluşan muhteşem omurgasını yıllar sonra nihayet Maicon-Fernando- Ndiaye-Gomis'le yeniden oluşturdu. Fernando orta alanda Galatasaray'ın "Oyun kalbi ve şifresi" oldu. Brezilyalı yıldız oyunu orta alanda radar gibi gözlemliyor, müthiş tecrübesi, yüksek tekniği, aklı, sakinliği ve etkili pas kullanmasıyla arkadaşlarını "Maestro" gibi yönetiyor. Galatasaraylı oyuncular rakip kaleye yerleşmeden önce topu Fernando'ya veriyor- lar sonra pozisyon alıyorlar. Galatasaraylı oyuncuların en büyük özelliği istekli, arzulu ve coşkulu oynamaları.

YARDIMLAŞMA ÜST DÜZEYDE
Başta Belhanda olmak üzere oyuncular pas trafiğine girdiklerinde hemen herkes boş ala- na kaçıyor ve top istiyor. Bu yer değişimi rakip takımın pozisyon almasını engelliyor. G.Saray'da kimse, "burnu havada" davranmıyor, her oyuncu mütevazı bir davranış sergilerken herkes birbirine yardım ediyor ve top rakibe geçtiğinde yine herkes savunmaya yardım etmek için geriye çabuk dönmeye özen gösteriyor. Üçüncü gol gelmemiş olsaydı Galatasaray büyük sıkıntı yaşardı. Tudor önce doğru bir hamleyle çok çalışan Rodrigues'i çıkarıp Yasin'i oyuna aldı, ardından da ilk maçtaki performasını aratan Ndiaye'nin yerine Selçuk'u sahaya sürdü.
Umut Meler, G.Saraylı oyunculara kartlarını kolay çıkardı ama aynı faulleri yapan Osmanlı'ya göstermeye cesaret edemedi.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ FERNANDO
Brezilyalı futbolcu dün iyi oynadı.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ AMINU
Osmanlısporlu oyuncu dün iyi değildi.