LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 15 Mayıs 2017

İlk yarıda bitmeliydi!

Galatasaray, bu kadar üstün oynayıp, bu kadar çok pozisyon bulduğu Gaziantep maçını eğer kazanmasaydı, herhalde başkan Dursun Özbek fenalık geçirirdi.
Başta Bruma olmak üzere bu oyuncular Kasımpaşa maçından sonra soyunma odasında başkan Özbek'e 'nasıl kazanacağız' sözünü vermişler.
İlk yarıda Bruma Podolski'ye pası verseydi, şapkadan tavşan çıkar gibi ilk 11'de başlayan Sinan Gümüş topa vurmadan önce kaleye baksaydı, Galatasaray farklı bir skor elde edecekti.
Bruma için yetenekli futbolcu diyoruz ama futbol aklını geliştirmesi gerekir, ayrıca egoistlikten kurtulup, paylaşımcı olmayı da bilmelidir. Podolski oyundan çıkarken İgor Tudor'a bence Bruma'yı, pas oyununa destek vermediği için şikayet ediyordu.
Tudor'un geldiği günden beri yaptığı en büyük yanlışları arasında, iyi oyuncularını bir sonraki hafta takıma koymamasıydı. Josue de Tudor'u gazabına uğrayan oyunculardan… Kiralık yıldız orta sahaya tekniğiyle kalite kattı, araya attığı paslarla göz doldurdu ve ilk goldeki köşeye giden vuruşu mükemmeldi. Galatasaray kazanırken ikinci yarı Antep'e inanılmaz pozisyonlar verdi. Son yıllarda hep kurtarıcı rolüne bürünen Muslera, Antep'te de başroldeydi. Galatasaray defansının yaptığı pozisyon hatalarını tek başına önledi ve artarda 4 kritik kurtarış yaptı. Semih'in artık ders alması gerekiyor. Çünkü oynadığı her maçta Galatasaray kafa golleri yemeye devam ediyor, Semih de golü atan rakibinin altında kalıyor.
Sneijder çalışkanlığı, istekli haliyle ön plana çıktı. Attığı frikik golü, eski günlerini hatırlattı.

MAÇIN EN iYiSi JOSUE
Tekniğiyle kalite kattı. Gol de attı...

MAÇIN EN KÖTÜSÜ PODOLSKI
İyi niyetliydi ama pek de etkili değildi.