LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 4 Nisan 2017

Linnes oynamalı!

Milli Takım arası Galatasaraylı oyunculara yaramış. Igor Tudor, isme göre değil performansa dayalı bir takım sahaya çıkardı ve karşılığını aldı.
İlk dakikadan itibaren Adanaspor karşısında coşkulu, istekli, mücadele gücü ve koşu kalitesi yüksek bir Galatasaray izledik. Üçlü defansın bu coşkuya rağmen zaman zaman aksadığını da gördük. Özellikle ilk yarıda Adana'nın hücuma çıkaracağı ve defans arkasına koşu yapabileceği çabuk oyuncuları olsaydı Galatasaray kalesinde pozisyon da görebilirdi ama Josue-Selçuk ve Podolski'nin istekli oyunu Galatasaray'ı öne taşıdı. Özellikle forma bulduğu her maçta iyi oynamasına rağmen kulübede oturmayı hak etmeyen Linnes sol kanattan G.Saray adına etkili bindirmeler yaptı. Tudor'un Carole iyileşse bile Linnes'e haksızlık yapmaması ve oynatması gerekiyor. Tudor'un heyecanına ve coşkusuna saygı duyuyorum ancak oyunculara kenardan müdahale etmeyi de öğrenmeli. Özellikle ilk yarı Rodrigues-Yasin ikilisinin kanat değiştirmeleri yapmamasına müdahale etmemesi büyük hataydı. Tudor'la birlikte performansı yükselen Selçuk, iki kaliteli penaltı golü atarken, sahanın her yerine bastı.
Tudor'un sarı kart sınırındaki Selçuk'u çıkarması doğru bir hamleydi. Podolski'nin golünden sonra gözüm kulübeye takıldı. Golden sonraki kulübenin hali dostlar sevinirken görsün geçiştirmesiydi.

MAÇIN EN iYiSi LINNES
Adana'ya karşı çok iyi mücadele etti.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ YASİN ÖZTEKİN
Yasin çok etkili bir gününde değildi.