LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 19 Mart 2017

Sabit fikirli Tudor

Igor Tudor'un kadro tercihlerinde "Ben seçerim, ben uygularım" tavrı Trabzon'da iflas etti. Her maça ayrı savunma ve ayrı takım ile çıkmak asla istikrarlı bir kadro yaratmaz. Otobüsten indirdiğin Cavanda'yı stoper oynatırsan çuvallarsın. Tudor maalesef Galatasaray'ı hocalığının başlangıcında bir laboratuvar gibi kullanıyor. Trabzonspor'un oyunun hemen başında koyduğu pres, coşku ve istek Galatasaray'ın 3-4-3 oynayamayacağını gösterdi.
Trabzonsporlu oyuncular çabuk alan daraltıp ilk toplara bastıkları gibi Galatasaray'ın hızlı ve çabuk ayağa pas yapmasına izin vermedi. Tudor'un B planının olmaması, alışılmış dörtlü savunmaya dönmemesi Galatasaray'ı aciz bıraktı. Hele hele uygulanan ofsayt taktiğinde N'Doye ve Castillo, Cavanda- Semih-Carole üçlüsünün arkasına dikkatli gitseler, fark çok daha büyürdü.

TRİBÜNDE DAHA İYİ
Tesadüf müdür bilemem ama Antalyaspor ve G.Birliği maçlarını G.Saraylı oyuncular Tudor tribünde otururken kazandı. Belki de bu iki maçta başta Selçuk İnan olmak üzere oyuncular sorumluluk aldı.
Tudor oyuna kenardan da müdahale edemiyor. Her maç Galatasaray'ın kurtarıcısı olan Muslera ilk golde bence hatalıydı. Üstüne gelen topu çelmeliydi. Podolski TT Arena'da coşuyor, deplasmanlarda sönüyor.
Alman futbolcu çok etkisizdi.
Josue ve Rodrigues, G.Birliği maçının yıldızlarıydı. Bu iki oyuncu oyuna girdikten sonra Galatasaray'ın Trabzon kalesinde etkili olmasını sağladı. Bu iki oyuncuyu kafadan tercih etmemenin ne kadar hatalı bir karar olduğunu dilerim sabit fikirli Tudor da anlamıştır.

MAÇIN EN iYiSi YUSUF YAZICI
Trabzonsporlu oyuncu maçın en iyisiydi.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ SNEIJDER
Maçta çok etkisiz bir futbol sergiledi.