LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 19 Aralık 2016

Riekerink sınıfta kaldı

Basın toplantısında "Osmanlı'yı iyi analiz ettik" diye hava atan Riekerink dersine çalışmamış.. Osmanlıspor, 10 tane net pozisyon buluyorsa bu Galatasaray'ın oyun felsefesinin doğru olmadığını gösteriyor. Galatasaraylı oyunculara ve Riekerink'e bazı sorularım var:
1-Geçen yıl Mustafa Denizli döneminde Ankara'da benzer ortamda Sneijder, Selçuk, Balta başta olmak üzere çok oyuncu oynamıştı.
Buzlu zemin için hiç mi önlem alınmaz?
2-Yasin golü attı üstüne yattı.
Değişiklik için bu kadar beklemek yanlıştı.
3-Carole pozisyon olmasını bilmiyor ve alanını unutuyor.. Özellikle Vrsajeviç yaptığı bindirmelerle Carole'ü perişan etti.
Riekerink maçı okuyan hoca olsaydı önlemini çoktan alırdı.
4-Riekerink "Adam adama değil, alan savunması yapıyoruz." Mehmet Battal'dan sonra Webo da ilk kafa golünü Sabri'nin üzerinden vurarak attı.. Böyle eşleşme mi olur?
Galatasaray'ın en iyileri olarak yine inanılmaz "6 net" kurtarış yapan Muslera ile Yasin'e mükemmel gol attıran ve maç boyu kazanmak için didinen Bruma ön plana çıktı. Kasımpaşa'da vitrine çıkan oyuncular G.Saray'a geldiğinde defolu gibi oluyor. Eren gibi güçlü, kuvvetli, boylu poslu bir oyuncu Donk gibi hızlı bir iniş yaşıyor.. Golcü kimliği olan Eren ilk yarı girdiği iki pozisyonu harcadı.
Öneri; Ahmet Gökçek Başkan TFF yönetim kurulu üyesidir ve bir futbol gönüllüsüdür. Avrupa'da destan yazan Osmanlıspor'a ısıtması olmayan zemin yakışmıyor.

MAÇIN EN iYiSi MUSLERA
6 net kurtarış yapan Muslera çok başarılıydı.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ CAROLE
Daha pozisyon almasını bile bilmiyor.