LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 12 Aralık 2016

Tek isyankar Bruma

Duygularımızın donduğu, yüreğimizin dağlandığı, kanımızın çekildiği hain bir saldırı yaşadık. Şehit olanlara Allah rahmet eylesin, ailelerine sabır versin.
İlk yarı G.Saraylı oyuncular isteksiz, coşkusuz ve ciddiyetsizdi. Haftada bir maç oynayan oyuncuların rakip kaleye gidecek halleri yoktu.
G.Saray'ın sahadaki "İsyankar ruhu" Bruma'ydı. Portekizli yıldız soldan yaptığı bindirmelerle gol atmak ve attırmak için çırpınıp durdu. Sneijder gücünün yettiğince çalıştı. De Jong çalışkanlığıyla ön plana çıktı. Kaptan Selçuk etkili pas oynamada konusunda başarılıydı.
Rikerink'in ikinci yarı Linnes'in yerine aldığı Sabri G.Saray'ın sağdan hücuma verimli çıkmasını sağladı. Sabri'nin top tutması ve ayağa pas oynaması Podolski'nin oyununu da yükseltti. Haftada bir maç oynamasına rağmen G.Saray'ın fiziksel gücü o kadar etkisiz ki; oyuncular bir devrelik güçlerini TT Arena'da özellikle ikinci yarı taraftarlarının yoğun olduğu tarafta saklıyorlar.
Bruma, Sneijder ve Yasin'in hazırladığı pozisyonlarda başta Podolski ve Eren inanılmaz golleri harcadılar.
Rekabet ortamının olmaması Eren'i zihinsel olarak tembelliğe itmiş. Eren bir metreden gözü kapalı atacağı golleri, "Tükenmişlik" yüzünden kaçırdı.
Yasin gecenin en çalışkanı ve takıma en çok yardım edip pas veren oyuncusuydu.
Yasin üç gole imza atarken özellikle Bruma ile yaptığı pas alış verişleriyle göz doldurdu. G.Saray, Osmanlı maçında bu kadar geniş alan bırakarak oynamamalı. Neden? Çünkü savunmanın göbeğinde uyum yok.

MAÇIN EN iYiSi BRUMA
Yasin'le birlikte sahanın en iyisiydi.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ EREN
Oynadığı süre içinde inanılmaz bir gol kaçırdı.