LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 28 Ağustos 2016

En zoru basit oynamaktır

Galatasaray'ın, kamp döneminde Sneijder çalışkanlığıyla, Bruma da sürati, çabukluğu, deparları ve attığı şık gollerle ön plana çıkmıştı. Sneijder, Akhisar maçında da istekli ve çalışkandı. Gole olan susuzluğunu gidermek için sahanın her yerinden şut denemesi yaptı.

BRUMA ÇOK İYİYDİ
Ancak; Sneijder'in her duran topun başına geçmesini doğru bulmuyorum. Özellikle ilk yarıda kazanılan frikiğin yeri tam Selçuk'a göreydi. Üstelik Selçuk-Sneijder ikilisi uzun süredir birlikte oynuyor ve ikisi de kimin nerede nasıl bir vuruş yapabileceğini biliyor. Sneijder egosunu biraz frenlemeli. Ayrıca Eren'in attığı gol Sneijder'e "Asist" olarak yazılacak. Hakkını verelim, Sneijder'in ortasında Eren Derdiyok yere doğru inen ve sönmeye yüz tutmuş topa darbeli bir kafa vuruşuyla hayat verip golü attı. Galatasaray rakibi geniş alanda yakaladığı her maçta Bruma ile çok ciddi pozisyonlar bulur. İspanya'da fiziksel olarak güçlenen ve rakiplerin arasına dikine dalışlar yapan Bruma Galatasaray'ın kazanmasında etkin rol oynadı. Bruma, attığı güzel golün dışında, Yasin'e gol pası verirken önce arkadaşını ofsayta düşürmedi sonra da topun ve pasın şiddetini mükemmel ayarladı.

JOSUE FAYDALI OLUR
Işıklar içinde uyusun; Cruyff, "Futbol basit oyundur. Ancak basiti oynamak zordur.." demişti. Tekniği güçlü, ayak becerisi yüksek ve futbol aklı üst düzeyde olan ve BASİT OYNAYAN Josue bu sezon Galatasaray'da kesin fark yaratacaktır. Neden mi? Bruma-Yasin işbirliğiyle Galatasaray'ın kazandığı gol öncesinde Josue'nin savunmada kazandığı topu Bruma'nın önüne çabuk oynaması çok akıllıcaydı. İki hafta üst üste kazanmak Galatasaray'a ciddi moral olacaktır. Muslera yaptığı kurtarışlarla yine Galatasaray'ın kahramanları arasındaydı. Bonservisine 4.5 milyon Euro ödenen Serdar Aziz herhalde kulübe için alınmadı..