LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 20 Ocak 2016

İki farklı Galatasaray

Umut'a verdiği ve direkten dönen gol pasında topun şiddetini gözetlersek Linnes Galatasaray'ın kanatlarına eksikliği duyulan kaliteyi getirecek. Mustafa Hoca, "Galatasaray'a ayağı ısınsın" diye oynattığı Linnes oyun zekası, pozisyon bilgisi ve yüksek tekniğiyle göz doldurdu. Norveçli ceza alanına girdiğinde çevre kontrolü yapıyor ve topu rahat pozisyondaki arkadaşına aktarıyor. Derin rotasyonlu Galatasaray ideale yakın Akhisar karşısında "İki ruhlu" ekip görüntüsündeydi. İlk yarı uyumsuz ve sıkıcı, ikinci yarı ise önde basan bol pozisyon girişiminde bulunan...

DENAYER TOPARLADI
Öncelikle Bilal oyun zekası ve kalitesiyle lig yarışında daha fazla yer bulmalı. Golde Semih'le birlikte pozisyon hatası yapan Denayer çabukluğu ile savunmayı toparladı. Sıçrama yeteneği de olan ve tekniği yüksek bir oyuncu.
Mustafa hoca, Denayer'e kadroda şans vermeye devam edecektir.
Son dönemlerde Galatasaray savunmasında onunu kadar çabuk bir stoper görmedim. Gençliğini ve çabukluğunu gözetirsek yönetim Denayer'in kiralama süresini uzatmalı.
Transferi konusunda kafası karışık Emre Çolak final paslarında belki etkisizdi ama maç boyu çalışkanlığıyla göz doldurdu. Yasin iki konuda kafasını değiştirmeli. 1-Topla hareketlendiğinde kalabalık arasına girmemeli. 2- Egoistliği bırakıp pas vermeyi de öğrenmeli. Bu haliyle Yasin elekle su taşıyor gibi oynuyor.

MAÇIN EN iYiSi DENAYER
Çabukluğuyla savunmayı toparladı

MAÇIN EN KÖTÜSÜ YASİN ÖZTEKİN
Çok egoist oynadı. İstenilen düzeyde değildi.