LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 26 Kasım 2015

Denizli'nin işi çok!

Antalyaspor maçı sonrası Sneijder ne demişti hatırlayalım:
1-Bir taktiğimiz ve bir sistemimiz yok...
2-Savunmayı nasıl yapacağımızı ve hücumu nasıl yapacağımızı öğrenmemiz gerekir...
Sneijder şimdi bu sözlerine ek yapıp Galatasaray'ın takım olarak Şampiyonlar Ligi seviyesinde olmadığını da itiraf etmeli..
Çünkü Sneijder, Podolski, Muslera, Selçuk İnan biraz da Burak Yılmaz dışında Galatasaray'ın kaliteli ve sonuca etki edecek oyuncusu yok. Bu kalite eksikliğini ve sıradanlığı Atletico Madrid önünde iyice gördük.
Madrid'te Galatasaray'e ne gerekiyor; galibiyet değil mi? Galatasaray ne yaptı; rakip kaleye bile gidemedi ve üstelik mahkum oynadı.. Tek kale yapan Atletico Madrid önünde Sneijder'in girdiği gol pozisyonu dışında Galatasaray'ın rakip kalede ciddi bir ayak izi bile yoktu. Neden?
Çünkü kalite yok, sistem yok, taktik yok.. Devler Ligi'nde maçlar Nasreddin Hoca'nın göle maya çaldığı gibi, "Ya tutarsa" mantığıyla kazanılmaz.

BİLAL ÇARESİZ KALDI
Atletico bir taktik takımı olduğunun dersini verdi. Nasıl mı? Yasin önüne atılan toplara koşu yaptığında hep ikili baskı yedi ve ceza alanına bile giremedi. Atletico'nun tüm atakları hep Filipe Luis ile başladı.. Bilal orta alanda çaresiz ve ağır kaldı. Jem Karacan basit ve gücü ettiğince oynadı. "Galatasaray olsun başka takım olsun maça savunmayla başlar" diyen Mustafa Denizli'nin Galatasaray'a önce takım halinde nasıl savunma yapılacağını öğretmesi gerekiyor. Eğer Devler Ligi'nde Galatasaray gruptan çıkamadıysa kalite noksanlığının dışındaki en büyük etken savunmada yapılan pozisyon hatalarıyla yenilen basit gollerdir. Astana aldığı puanlarla büyük sürpriz yaptı. Şimdi TT Arena'da resmen bir final izleyeceğiz. Dilerim Galatasaray, Astana önünde hayal kırıklığı yaratacak bir sonuç almaz.