LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 13 Eylül 2015

Galatasaray dirençsizdi

Türkiye-Hollanda maçının en çok koşan, en çok mücadele eden, sürekli oyunun içinde olan ve 90 dakikada sahada kalan isimleri; Kaptan Selçuk, Sneijder, Burak ve Hakan Balta Galatasaray'ın Mersin karşısında en iyi oyuncularıydı. Diğer oyuncular bu dörtlüye sadece "Eskortluk" yaptı. Önde Mersin Nakulma ve Pediriel ile baskı yaparak Galatasaray'ın geriden oyun başlatmasını engelledi.
Galatasaray'ın ilk topları almasına izin vermediler.
Mersin'in bu anlayışına Selçuk, Sneijder ve Burak üçlüsü birlikte isyan edip Galatasaray'ın gol üretmesi için çabaladılar. Galatasaray'ın yakaladığı etkili 6 pozisyonda Burak ve Sneijder'in imzaları vardı.
Burak-Sneijder ikilisi hücum etkinliklerinin yanısıra top rakibe geçince hızla geriye gelip takımı savunmaya müthiş destek verdiler.
Rodriguez'in "silik" oyununu görünce Hamza Hoca ve takım Melo'nun ne kadar önemli olduğunu anlamıştır. Rodriguez'in ürkek oyunu yüzünden hem Selçuk savunmaya yakın oynamak zorunda kaldı hem de Galatasaray orta sahası göbekten etkili gelen Mersinli oyuncuları karşılama konusunda yeterli direnci gösteremedi.
Rodriguez'in yerine keşke Emre Çolak oynasaydı top çalma, rakiple mücadele etme ve topu kullanma konusunda daha faydalı olurdu. G.Saray maçı kazanma adına coşkulu ve istekliydi.
Oyun olarak üstün olan G.Saray, fiziksel olarak Mersin'in bileğini bükemedi, gol yollarında yakalanan pozisyonlarda Burak-Selçuk- Sneijder-
Podolski ve Sinan Gümüş 'Ben atayım' egoizmine bürününce 3 puana ulaşamadı. Not; bu hakem Mete Kalkavan'a FİFA kokartlı kesin torpille vermişlerdir. Hakemlikten yakından uzaktan ilgisi yok.

MAÇIN EN iYiSi MUAMMER
Mersin kalecisi mutlak golleri kurtardı.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ RODRIQUEZ
Galatasaraylı oyuncu sahanın en kötü ismiydi