LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 16 Ağustos 2015

Hamza hocanın fantezisi

Hamza Hoca sezon öncesi sıkıntıları görmüş olacak ki maç öncesi "Takımda savunma zaafı var.
Bu yüzden Burak'ı yedek tuttum" açıklamasını yaptı. Futbolda, "Kazanan takım bozulmaz kuralı" hep geçerlidir. İnter ve Bursa maçı hücum hattına bakalım: Podolski, Burak, Yasin arkalarında Sneijder.. Burak'ı oynatmamak bir tercihdir. Galatasaray takımı bir maça santrforsuz başlar mı? Hadi Burak ilk onbir değil. Peki; Umut neden yok.
Hamza Hoca'nın fantezisi Galatasaray'ın tüm alışkanlıklarını ve ritmini özellikle ilk yarıda alt üst etti.. Öyle ki; Sivaslı bir oyuncu topu tutuyor, düzeltiyor geriden bir başka Sivaslı oyuncu depar atıyor G.Saray'da herkes seyrediyor.
Atıf çalım atıyor, top çeviriyor orta saha bırakın karşılamayı "Gölge markaj" bile yapamıyor. Neden? Selçuk-Bilal aynı tip oyuncu olduklarından hep oyun kurmak istiyorlar, rakibi durduramıyorlar. Ayakta kalan ve ne yaptığını bilen sadece Chedjou oldu.

BURAK FAKTÖRÜ
İkinci yarı Burak girdi Galatasaray rakip kaleye atak yapmayı hatırladı ve pozisyonlar bulmaya başladı. Çünkü Burak sık yer değiştiren, arkaya depar atan ve savunmaların dengesini bozan bir golcü.. O Burak bir gol attı, bir topu direkten döndü. Podoski sadece golcüler sakatsa santrfor oynar.
Burak'ın sinerjisi, depar kalitesi, isteği ve coşkusu Galatasaray'ı kendine getirdi. Burak sayesinde Podoski de markajdan kurtuldu ve attığı muhteşem kafa golüyle beraberliği getirdi.