LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 13 Ağustos 2015

Oturmuş kadrosuyla Cimbom önde

Galatasaray Podolski ile nokta transfer yaptı . Alman yıldız düşüş yaşarken Sarı-Kırmızılı takıma geldi. Bu onun için de büyük bir fırsat olacak. Podolski, Sneijder ve Selçuk'la uyum sağlarsa G.Saray tutulmaz. Carole, Bilal katkı sağlar . Ama savunmadaki eksiklikler mutlaka giderilmeli...

Galatasaraylı futbolcular ve teknik heyet üç kupa kazanarak tarihe geçtiler. Ama futbolda dün yoktur.
G.Saray'ın üç kupayı kazanmış kadrosunu koruması ve 4 yılda üç şampiyonluk yaşamış oyunculara sahip olması yeni sezon için büyük bir avantajdır. Profesyonel Derneği'nde ödülleri toparlayan ve yılın futbolcusu seçilen kaleci Fernando Muslera sayesinde Galatasaray şampiyonluk yarışında rakiplerinin bir adım önünde duruyor.

FAVORİ GALATASARAY
G.Saray favori olarak start alacak. Unutmayalım yıldızları kadrosuna katan F.Bahçe, Şenol Güneş'i getirerek doğru bir hamle yapan ve nokta transferlere imza atan Beşiktaş yarışın içinde kesin olacaklar. Eğer Trabzon yeni transferleriyle takım uyumunu çabuk yakalarsa zirve yarışına onlar da katılır. Galatasaray'ın bu sezon ki en büyük transferi Podolski. Bir gerçek var ki son dönemlerde zirverden aşağıya inen Podolski için G.Saray'a gelmek yeniden ayağa kalkmak adına büyük bir şans olacaktır. Taraftar sevgisini Podolski doğru analiz edebilirse bir süredir rafa kaldırdığı kalitesini sahaya yansıtır. Avusturya'da gözlemledim, Podolski çok kuvvetli bir oyuncu. İki kanatta hatta santrforda bile oynayabiliyor. Müthiş bir sol ayağı var. Sneijder ve Selçuk'la uyumu yakalarsa sadece gol atmaz birçok gol pozisyonunun üretilmesine katkı sağlar. Carole çok koşan, kanattan yaptığı bindirmelerle göz dolduran, etkili çalım atabilen ve orta yapma becerisi yüksek bir oyuncu. Bilal oyun zekasıyla G.Saray'a katkı yapacaktır. Ancak Bilal'le Selçuk yan yana oynamamalı. Çünkü ikisi aynı tip oyuncular. İnter ve Bursa maçlarında Melo'nun yokluğunda bu iki oyuncu oynadı ama G.Saray göbekten ciddi zafiyet yaşadı. Çünkü Bilal Akhisar'daki gibi oyunu yönlendirmeye çalışıyor. Selçuk bu yüzden savunmaya yakın oynamak zorunda kalıyor. Rodriguez soru işareti. Jem Karacan gereksiz bir transfer.

GELENLER
Bilal Kısa
Lukas Podolski
Jem Karacan
Lionel Carole
Jose Rodriguez

GiDENLER
Goran Pandev
Sinan Bolat
Amrabat
Aydın Yılmaz
Bruma
Dany Nounkeu
Furkan Özçal

MELO MUTLAKA KALMALI
İnter ve Bursa maçlarında Galatasaray orta sahasının savunma açısından ne kadar zaafiyet yaşadığını gördük... Melo sadece orta sahayı organize etmiyor. Hırsı ve agresifliği takımı ateşliyor.

En önemli konu Melo. Melo Galatasaray omurgasının belkemiğidir. Melo'nun gitmesini isteyenler Galatasaray'a kötülük ederler. Melo'nun yokluğunda özellikle İnter ve Bursa maçlarında Galatasaray orta sahasının savunma açısından ne kadar zaafiyet yaşadığını gördük. Melo sadece orta sahayı organize etmiyor. Hırsı ile agresif yapısı ile takımı ve tribünleri ateşliyor. En önemlisi savunmaya acil servis hizmeti veriyor. G.Saray'ın defansında sorun var... G.Saray yönetimi savunmanın göbeğine mutlaka pozisyon bilgisi yüksek, uzun boylu topu oyuna doğru sokan bir stoper almalı. Chedjou, Semih, Hakan Balta üçlüsü lig için yeterli alabilir. Ama Avrupa'da savunma ciddi zaafiyet yaşar. Sabri Bursa maçında çok etkili oynadı. Ancak bütün bir sezonu ve yoğun maç trafiğini tek başına kaldıramaz. Pahalı transfer tarık Çamdal nedense rekabete girmiyor. Oturduğu yerden para kazanıyor.

YILDIZLAR KAPRİSLİ OLUR
Sneijder'ın tekmeliklerini sahaya atması yanlıştı. Ama yıldız oyuncular bu tür davranış sergileyebiliyor. Sneijder'in insan ilişkilerini Mourinho'ya benzetiyorum diye övgü yağdırdığı tavrının bir yıldız oyuncu kaprisi olduğunu söyleyebilirim.

ELMANDER&HUNTELAAR GİBİ FORVET LAZIM
Galatasaray'ın gol hattı Elmander veya Huntelaar tipi bir golcüye ihtiyaç duyuyor. Burak formsuz ve mutsuz gözüküyor.
Umut'un iş ahlakı yüksek ama becerileri kısıtlı. Bu ikilinin 3 kulvarda Galatasaray için yeterli olmadığına inanıyorum.
Yeni alınacak bir golcü rakip defans ile boğuşacak sırtı dönük oynayabilecek. Önde top tutacak. Arkadaşının hücumda çoğalmasını sağlayacak özelliklere sahip olmalı.

UEFA İLE GÖRÜŞME ÇOK ÖNEMLİ
G.Saray Yönetimi UEFA ile yapacağı görüşmelerden olumlu sonuç alırsa Hamza hocanın sunduğu listedeki oyuncular alınacak. Göğüs reklamı konusunda kiminle anlaşılacağı, ne kadar süreyle ve kaç paraya bu anlaşmanın imzalanacağına UEFA'nın kararı yön verecek. İki yıl tölerans çıkarsa sağbek, stoper, sağ açık ve santrfor transfer edilecek.