LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 9 Ağustos 2015

Bu defans tarihe geçer

Galatasaray Yönetimi elindeki bütçeyi öncelikle iyi bir stoper almak için kullanmalı. Bursaspor'da eğer Sivok, Şamil, Bakambu ve Serdar Aziz vuruş becerisi gösterselerdi en az iki gol bulurlardı. G.Saray defansı geçen seneden beri yakalandığı pozisyon verme hastalığını sürdürüyor.
Ligde belki bu defans anlayışıyla oynayabilirsiniz ama Şampiyonlar Ligi'nde yine bol bol gol yersiniz. Bu yaptığım yorum buz dağının görünen yüzü. G.Saray kupa koleksiyonuna Süper Kupa'yı da ekleyerek bir sezonda üç kupa kazanmış oldu.
Hamza hoca ve mevcut oyuncular tarihe geçti. Ama kazanırken G.Saray'ın çok iyi oynadığını söyleyemem.

MUSLERA FARKI
İlk 15 dakikada G.Saraylı oyuncuların "Erken gol bulalım, Bursa'nın işini bitirelim" felsefesi Muslera olmasaydı geri tepecekti.
Geçen yıldan bu yana formunu yükseltmeye devam eden Yasin'in attığı gol sonrası G.Saray ayağa pas yaparak önce oyunun temposunu düşürdü sonra da kontrolü eline aldı.
Yasin'i bu yükselişinden dolayı kutlamak gerek ancak attığı golde Sneijder'in ciddi emeği var. G.Saray'ın tutanı Muslera gecenin kahramanlarındandı ama atanı Burak hala form düzeyini yakalamadığını gösterdi.
Orta sahada Melo'nun yokluğu defansif anlamda hissedildi. Bilal ayağa pas ve oyunu yönlendirme konusunda başarılıydı ama Akhisar'daki gibi hep öne çıkarak oynamak isteyince kaptan Selçuk zorunlu olarak defansif ağırlıklı oynamak zorunda kaldı.
Melo gidecekse onun gibi bir oyuncu alınmalı.
Savunmadaki hastalığa çözüm üretecek pozisyon bilgisi yüksek ve hava toplarında etkili bir stoper arayışına acilen girişilmeli.

MAÇIN EN iYiSi YASİN
Yasin performansıyla maçın en iyi ismiydi.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ BURAK YILMAZ
Burak form düzeyini hala yakalayamadı.