LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 3 Ağustos 2015

Melo'nun gidişi hata olur!

Galatasaray İnter önünde hırslı, coşkulu, istekli ve tempoluydu. Hamza Hoca şampiyon olan kadro üzerinden yürümeye özen gösterdi. Muslera'nın kaleye dönüşü Galatasaraylı oyunculara güven verdiği gibi hazırlık maçlarında göze çarpan bazı çapakların da kaybolmasını sağladı. Muslera Galatasaray'ın şifresi Melo'nun yokluğunda İnter'in göbekten gol arayışlarını bir libero gibi önlerken Chedjou-
Balta
ikilisinin pozisyon hatalarını da dikkatiyle ve zamanlamasıyla örttü.. Burak, Selçuk, Sabri ve Yasin'in kampta güç topladıkları maç boyu sahaya yansıdı.
Özellikle Burak'ın attığı deparlarda rakibini geçip ayakta kalması ve mücadele isteği haklı alkış aldı.

KAPTAN SELÇUK İNAN!
Kaptan Selçuk yine sahanın her yerindeydi. Melo'nun eksikliğini gidermek için Selçuk savunmaya ciddi yardımda bulunurken hücuma da büyük katkı sağladı.. Podolski sola geçince Yasin sağda hızlı ataklar yaptı ama solda alıştığımız içeri girişleri yeterince yapamadı. Yasin'in futbolunu Sneijder büyütmüştü. Sneijder Yasin'in sağda da etkili olması için destek vermeli.. Golün mimarları Sneijder-Podolski güçlendiklerinde ve sol kanatta birbirlerine yakın oynadıkça pozisyon üretmekte Galatasaray sorun yaşamaz. Bu ikilinin yapacağı pas organizasyonları sonucunda Burak doğru pozisyon alırsa çok gol atar.. Melo'nun yokluğunda Bilal topu kullanma ve oyunun yönünü değiştirme konusunda başarılıydı ama rakibi karşılamada ve savunma yapmakta zorlandı. Bilal'in savunma zaafı Selçuk'un özgür oynamasını engelledi.
Podolski nasıl nokta ve doğru transfer ise Melo'nun gidişi nokta hata olur.

MANCİNİ'YE BÜYÜK JEST
Sneijder'in maç durduğunda Mancini'ye "4 yıldızlı" bir kağıt vermesi geçmişe yönelikti ve çok anlamlıydı...
Mancini mutluluğunu 4 yıldızlı kağıdı kameralara göstererek yaşadı.