LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 17 Mayıs 2015

Tek kişilik oyun (3)

Arena'da "Tek kişilik oyun" sahne almaya devam ediyor. Antep maçında Hakan Balta, Konya maçında Selçuk İnan Galatasaray'ı zirvede tutmuştu.
Gençlerbirliği karşısında da "Büyük usta" Sneijder Galatasaray'ı şampiyonluğa yaklaştıran golü attı.. Hakkını verelim; Gol öncesi Sabri'nin ortasında Burak'ın topu kontrol edip Sneijder'in önüne indirmesi akıl doluydu..
Galatasaray belki iyi değildi ama doğru oyunda futbolcuların mücadelesi mükemmeldi. Yasin'in özellikle ikinci yarı hazırladığı çok pozisyon vardı ama Umut-Burak ikilisi nedense son vuruşlarda etkisiz kaldı.

HAFIZA KARTI KARIŞTI!


Muslera
'nın olmayışı tüm takımın hafıza kartını karıştırdı. Sinan Bolat'la Galatasaray ligde hiç oynamamıştı.
Bu endişeyi maç boyu yaşayan Galatasaray kafaca rahat değildi. Savunma hattı hep diken üstündeydi. Maç boyu Sinan'a (Semih 4, Sabri 2, Balta 2, Hamit 1) toplam 9 kez geri oynamışlar.
Galatasaray'ın dengesizliğinin sebebi öncelikle Muslera'nın olmayışıdır.
Hiçbir futbolcu Galatasaray'dan büyük değildir. Emre Çolak, Mersin'de oyundan çıkarken Hamza Hoca'ya terbiyesizlik yaptı. Emre cezasız kalmamalı ama final haftalarında bu disiplin gösterisinin doğru olmadığını düşünüyorum.

PENATIYI SÜZEMEDİ

Selçuk'un sürpriz sakatlığı sonrası sakat olan Hamit iyi mücadele etti ama temposu düşüktü. Emre olsaydı çözüm daha kolay olurdu. Sabri-Telles ikilisi çok iyi oynarken akıllı savunma yaptı. Halis Özkahya iyi maç yönetti ancak Umut'un pozisyonunda penaltıyı süzemedi.