LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 13 Mayıs 2015

Muslera farkı!

Galatasaray yönetimin teklif gelse bile; bırakın satmayı pamuklar içinde saklaması gereken bir adam Muslera.. Eğer bugün Galatasaray zirvede oturuyorsa ve şampiyonluk yarışını sürdürüyorsa Hamza hocadan tutun da futbolcusundan, yöneticisinden ve teknik heyetten herkes yatıp kalkıp Muslera'ya dua etmeli..
Galatasaray'ı Mersin'de ayakta tutan Muslera'ydı.
Uruguaylı yıldız kaleci müthiş kurtarışlar yaptı. Hele hele Melo'nun uzaklaştırmak istediği ama Vederson'a çarpan ve kesin gol olacak topu yerden kalkıp müthiş bir refleksle tokatlaması Galatasaray adına kesin kırılma noktasıydı.
Kendisine Bayern'in kalecisi Neuer'i örnek alan Muslera maçta sadece ellerini kullanmadı. Topu kullanacak alanı bulamayan ve baskıyla bunalan arkadaşları sıkıştıkları anlarda hep Muslera'ya pas yaptı. Muslera eliyle oyunu çabuk başlatırken bazen de alışılan uzun degajlarıyla Galatasaray'ı hücuma kaldırdı.. Hep mi Muslera? Evet..
Eğer bir kaleci maç içinde 15 futbolcudan daha fazla topa hükmediyorsa Galatasaray'da Snejder-Selçuk-
Telles
üçlüsünden daha fazla topla oynuyorsa maçın şeref kürsüsüne çıkmayı hakediyordur. Muslera övgülerinin dışında maçta ne oldu diye soruyorsanız; Galatasaray golü attı oyunun temposunu düşürüp, güvenli oyuna döndü ve zamanı öldürmeye çalışarak oynadı.

MAÇIN EN iYiSi MUSLERA
Galatasaray kalecisi gerçekten muazzam oynadı

MAÇIN EN KÖTÜSÜ BURAK YILMAZ
Çok kötü bir günündeydi. Golleri kaçırdı.