LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 9 Mayıs 2015

Arena'ya dil altı hapı ile gelin!

Galatasaray'ın Arena'da maçını canlı izlemeye gelenler ya yanlarında dil altı hapını getirmeliler ya da özel doktorlarını yanlarına almalılar. Bu heyecana, bu yüksek strese kalp bile zor dayanır.
Galatasaraylı oyuncular yine stres yüklü bir maçı 84'te kaptan Selçuk'un attığı golle kazandı.
Antep maçında diğer kaptan Hakan Balta'nın 85'te attığı golü hatırlarsak dilerim bu kazanma şekli "Çekirge" örneğine dönmesin.
Akhisar'da Galatasaray iyi değil ama doğru oynamıştı.
Bir gerçek var ki, Hamza hocanın kazanan kadroyu bozup Emre Çolak'ı kulübede tutması adalet adına haksızlıktı.
Hayatlarında böyle şampiyonluk maratonu yaşamamış Bruma, Yasin, gibi oyuncular zihinsel olarak kendilerini maça veremiyorlar..
Özellikle Bruma bu heyecanı hiç taşıyamıyor.
Bruma ne hücum yapabildi ne de etkili orta atabildi.
Hamza hocanın Bruma'ya bu kadar dayanması şaşırtıcı ve hataydı.

SNEIJDER TUTUKTU
Final haftalarında şampiyonluk yaşamış oyuncuların sahada olması daha akılcı olur. Galatasaray skor avantajını eline geçirdikten sonra rakibin risk alacağı düşünülürse, Bruma oyuna girebilir. Hamza hoca bu galibiyeti, "İyi oyundan çok skora için oynadık ve kazandık" söyleminle açıklayamaz. Çünkü Konya'nın ilk yarıda Kenan ve Hasan Kabze ile yakaladığı ama atamadığı net pozisyonlar var.Sneijder'in tutuk oyunu Burak, Yasin ve Selçuk'u olumsuz etkiledi. Melo hırsı, kaybetmeme direnci Selçuk'un golü atmasını sağladı.
Sabri sahanın çalışkanıydı. Emre girdikten sonra Galatasaray hem topa daha fazla sahip oldu hem de hücum etkinliğini arttırdı.

MAÇIN EN iYiSi MELO&SABRi
İkisi de iyi oynadı. G.Saray'ı ayakta tuttular.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ BRUMA
Oyundan çıkana kadar takımı 10 kişi oynattı.