LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 5 Mayıs 2015

Basit oyun 3 puan!

Burak'a, "Muslera'yı bize anlatır mısın?" diye soruyorlar.
Burak cevap veriyor: "Hep pozitif.
Asla pozisyona takılı kalmıyor.
Kazanmak isteyen yapısı var. Çok yetenekli ve çok iyi bir insan. Attığım gollerden sonra Muslera ile elle selamlaşıyoruz.."
Muslera, Burak'ı anlatırken şöyle diyor: "Türkiye'nin en iyi forveti.
Mükemmel insan. Alçakgönüllü, samimi ve çok akıllı. Onu çok seviyorum ve saygı duyuyorum."
Futboldaki, "Atan da tutan da kaliteli olacak" kuralı Galatasaray adına Akhisar'da sahnelendi. Akhisar'ın tehlikeli şutlarını Muslera doğru yer tutarak kurtarırken topları elinden sektirmedi.
Burak ise kaleci Oğuz'un çeldiği Sneijder şutunu takipçiliği sayesinde gol yaptı. Yine Burak, Emre'nin adrese teslim ortasına da kule gibi yükselip müthiş kafa vuruşu yapıp golü attı. Hücuma hızlı çıkan ve evinde bileği kolay bükülmeyen Akhisar önüne rakipleri kazandığı için Galatasaraylı oyuncular mutlak kazanma baskısıyla maça çıktı. Akhisar 20 dakika oyuna hakimdi ama Burak'ın golü Galatasaray üzerinden stresi ve baskıyı aldı.
Sneijder, Emre ve Selçuk gibi topa ve iyi pas yapmaya hükmeden oyuncular sahaya akıl ile koyunca Galatasaray oyunun kontrolünü eline aldı. Bu üçlü Telles, Bruma ve Yasin ile oluşturdukları pas trafiğinde beklediklerini alamadılar. Sneijder-
Burak-Emre belki öfkeleniyorlar ama bu olumsuzlukları içlerine atıyorlar. Kötü zeminde Galatasaray belki iyi oyun oynamadı ama doğru pozisyon aldı. Galatasaray takım savunmasında çok dikkatliydi. Her oyuncu basit oynadı, riske girmedi.

MAÇIN EN iYiSi SELÇUK
Orta sahada çok çalıştı. Kilit oyuncuydu.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ SNEIJDER
Kötü değildi ama istenilen düzeyde değildi.