LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 27 Nisan 2015

Kazanan haklıdır!

Bir gerçek varki; şampiyonluk yarışında ipi kimin göğüsleyeceğine bu sezon 80 ile 90 arasında atılan goller damgasını vuracak gibi görünüyor. Galatasaray, Antep'e karşı belki zorlanmadı, hatta pozisyon bile vermedi. Ama Galatasaraylı oyuncuların ruh hali, yaşadıkları aşırı stres ve telaş farklı kazanmaları gerektiren bir maçta 85.dakikada Hakan Balta'nın kalite kokan kafa golüyle sevinmelerini sağladı.
Eğer Galatasaray kazanmasaydı Hamza Hoca giyotine kafasını vermişti.
Nasıl mı? Trabzon'da denediği kadroyu Antep önüne çıkarmak adeta kendisini eleştirenlerle restleşmekti. Sneijder rolüne bürünmesi gereken ve gecenin yıldızı olan Emre Çolak'ı kanada hapsetmek akıl dışıydı.
Özellikle, Antep ilk yarı hücumdan geriye dönemiyor, geniş alanlar bırakıyor ama Galatasaray'ı rakip sahaya dikine, hızlı ve çabuk taşıyacak ayaklar olmadığı gol pozisyonu üretilemiyordu. Olcan kanatta topla depar atar görünüyordu ama aslında patinaj yapıyor ve Antep savunmada çoğalıyordu. Bu verimsizliği görüp ikinci yarıya "Başarılılmış" gibi aynı kadroyla başlamak Hamza Hoca'nın oyunu okuyamamasının zaafiyetiydi. Ne zaman seyirci, "Yasin..Yasin" diye tempo tuttu, Olcan çıktı önce Yasin sonra Bruma girdi Galatasaray oyunu Antep kalesine yıktı. Saç uzatmak Burak'ın aklını mı aldı (!) bilemem bir golcüye yakışmayacak golleri harcadı!