LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 16 Nisan 2015

Sadece Felipe Melo!

Manisaspor maçı lige verilen aradan sonra Galatasaray için iyi bir test maçıydı... Fakat Sarı-Kırmızılılar bu testen iyi bir şekilde geçemedi. Hamza Hamzaoğlu daha önceki kupa maçlarında olduğu gibi ligde forma veremediği isimlere 11'de şans verdi. Kuşkusuz 11'deki en büyük sürpriz Felipe Melo oldu... Sezonu kapattı denilen Melo'nun Manisa kafilesinde yer alması zaten başlı başına bir mucizeyken, Hamzaoğlu bir de kaptanlığı verip sahaya sürdü tecrübeli yıldızını...

GÜÇLÜ VE DİRİYDİ

Açıkçası gecenin Galatasaray adına tek olumlu noktası da Melo oldu. Haftalardır sahalardan uzak olan bir futbolcu için Melo son derece iyi durumdaydı. Güçlü ve diriydi. Kalan 8 haftada Hamzaoğlu'nun elini çok güçlendireceği bir gerçek.

SİNAN'IN KABUSU

Galatasaray
'da Sinan Bolat kabusu da sürüyor... Aslında Manisa maçına iyi başladı. Güzel kurtarışlar yaptı. Tam "Bu maç iyi" diyecekken yine olmadık bir gol yedi. Evet top yerde sekti ama 30 metreden çekilen bir şutta yere o kadar erken yatılmaz. Galatasaray'ın yeni sezon öncesi ilk yapacağı transfer yedek kaleci olmalı. Çünkü ne Sinan ne Eray, asla Muslera'nın yedeği olabilecek kalitede isimler değil.

SEMİH HAZIR DEĞİL


Semih Kaya
'nın takıma dönmesi de Galatasaray adına iyi bir gelişme... Çünkü Semih'in yokluğunda Galatasaray defansı çok zorlandı. Onun çabukluğuna ve hamle zamanlamasına Galatasaray'ın çok ihtiyacı var. Fakat çok hazır bir görüntüde değildi. Trabzon'da oynaması çok büyük sürpriz olur. Dünkü kadrodan açıksası 11'i zorlayacak bir isim göremedim. Pandev güzel bir asist yaptı ama çok temposuz. Dzemaili de kafada olayı bitirmiş gibi. Emre Çolak yine istikrarsız, Yekta gol atmasına rağmen yetersizdi.