LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 6 Nisan 2015

Muslera ve Abdulaziz!

Futbolda atan ile tutanın yani golcü ile kalecinin ne kadar kıymetli olduğunu Galatasaray-Karabük maçını ders olarak kullanabiliriz.
Karabük kalecisi Abdulaziz tutamadı, golcüleri atamadı. Galatasaray'ın Muslera'sı "Kırılma" dakikalarında muhteşem kurtarışlar yaptı.
Skora daha büyük olurdu. Ancak Galatasaray'ın gol hattındaki oyuncuları "Gol vuruşu" konusunda saç-baş yoldurdu.. Kendisini gol krallığında söz sahibi yapacak pozisyonlar bulan Umut Bulut gol kaçırma yarışmasında gibiydi.
Galatasaray favoriydi, farklı kazanması da çok doğal. Lider bir takım, şampiyonluk kovalayan büyük takımın oyuncuları ve hocası kafa kafaya verip maçta 3-0 önde iken skorun 3-2'ye gelmesini sorgulamalıdır.
Galatasaray ilk yarıda ve özellikle oyunun başında Umut- Bruma ve Yasin'le kaçırdığı gollerden sonra "Nasıl olsa kazanırız" havasına girdi.

KALİTE VE ZEKA ÜRÜNÜ
Devre arası sihirli konuşmalar mı yapıldı bilemem toparlanmış, ciddiyeti eline geçirmiş, takım oyununa dönmüş, ritmi yüksek bir Galatasaray sahaya yansıdı. 45 ile 70 rasında Galatasaraylı oyuncular sahada resital yaparken Selçuk'la, Umut'la, Yasin'le ve Sneijder ile jenerik olacak paslaşmalar sonucu çok güzel pozisyonlar ürettiler. Özellikle Sneijder, Hamit ve Selçuk'un oyuna koydukları akıl, Bruma ve Yasin'in de verimi yükseltti. Telles de yaptığı iyi savunma ve hücuma yaptığı katkılarla günün en iyilerindendi. Prandelli olsaydı Sneijder'i ilk yarıdaki performansına bakıp çıkarırdı. Hamza Hoca'nın Sneijder'i oyunda tutması maçı kazandırdı. Sneijder'in direk dibine yaptığı frikik ile 4'üncü golde yaptığı depar kalitesinin ve aklının ürünüydü.

MAÇIN EN iYiSi SNEIJDER
Attığı gollerle yine maça damgasını vurdu.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ ABDULAZİZ
Çok önemli hatala yaptı, takımını yaktı.