LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 4 Mart 2015

Dzemaili 'burdayım' dedi

Galatasaray'ı dün gece genel olarak nasıl buldunuz?
Ligde doludizgin giden Galatasaray kupadaki golcülüğünü Manisaspor karşısında da sergiledi. Bu maçta rakibe çok atmanın ötesinde Galatasaraylı oyuncuların iştahlı ve coşkulu futboldan geri adım atmamalı göze çarptı. Hamza hoca ideal kadrodan sadece Sneijder ve Yasin'i 11'de oynatırken diğer oyuncular fazla forma şansı bulamayan isimlerdi ama sahada birbiriyle mükemmel uyum sağlayan bir Galatasaray izledik.
İkinci yarıda tek kale oynayan Galatasaray rakip kalede müthiş pozisyonlar buldu.

Bu maçta gözünüze hangi futbolcu çarptı. Takımın en iyisi kimdi?
Bu maçta göze çarpan en önemli isim Dzemaili oldu. Gecenin yıldızı seçilen İsviçreli oyuncu, Melo'nun yerinde oynarken sahada adeta resital yaptı. Geldiği günden beri performansıyla eleştirilen Dzemaili rakibi karşılamada çok başarılıydı.
Topa hükmedişi, oyuna hakimiyeti, arkadaşlarını hücuma hazırlayışı göz okşayıcıydı. En önemlisi takipçiliği müthişti. Arkadaşlarının kaleciden dönen şutlarının dibinde Dzemaili anında bitiverdi. Dzemaili'yi Prandelli hep kenarlarda oynatmıştı, ilk kez Melo'nun yerinde oynadı ve futbolunu parlattı. Hamza hoca Dzemaili'nin bu formunu yükseltmeyi sağlarsa Galatasaray ligin kısalan boyutunda yeni bir oyuncu transfer etmiş olacak.

Derbi öncesi takımın genel havası hakkında fikirleriniz neler?
Bu maçta Galatasaray'da oynayan veya oynamayan futbolcuların hepsinin mutlu olduğunu gözlemledim.
Eğer bir takımda fazla forma şansı bulamayan oyuncular oyuna girdiklerinde katkı sağlıyor, iyi oynuyor ve takım ruhuna katılıyorlarsa bu Hamza hocanın Florya'da yarattığı aile ortamının belgesidir.
İsteklerini, coşkularını son dakikaya kadar sürdürdüler. Ciddi pozisyonlar yakalarken belki çok kaçırdılar ama mücadeleleriyle alkışı hak ettiler. Fenerbahçe derbisi öncesinde takımın morul durumu gayet iyi.