LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 5 Şubat 2015

Aslan hayata döndü

Galatasaray'ın böyle bir kadroya çıkacağı benim aklımda yoktu. Rotasyona gidilir diye tahmin etmiştim. Devre arası kampını yeterince yapamayınca Hamza hoca tüm kupa maçlarında ideal kadrolara yer vererek fiziksel zafiyeti gidermeye çalıştı.
Oysa 9 puan topladığı tüm maçlarda derin bir rotasyon uygulamıştı. Sneijder'in Melo'yla aynı anda oynaması Galatasaray adına bu oyuncuların ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Melo sarı kartlıydı.
Çıkması gerekiyordu ama Hamza hoca Melo'ya "Sinirlenme, sakin ol" uyarısıyla bir tavır koydu. Kupa maçı olmasına rağmen Sneijder'in ciddiyeti mükemmeldi. Yasin ve Pandev İzmir'de farklı skora imza atan oyunculardı ama Arena'da adeta gol kaçırma yarışına girdi. Balçova takımı burada kendi oyuncularına motivasyon sağladı. Buradaki tecrübe onların kümede kalma hedefi için itici güç olacaktır.

OGÜN İYİ MAÇ ÇIKARDI
Galatasaray belki bu maçta kaleye şut çekme rekorunu kırmış olabilir.
Rakip kaleye tam 38 şut gönderen Cimbom, 19'unda isabet sağladı. Galatasaray'da beklenen ve arzulanan gol Balçovalı futbolcu Altan4ın kendi kalsine attığı golle geldi. Bu gol Balçova'nın direncini kırdı. Bunun üstüne Galatasaray, Tarık Çamdal'ın düşürülmesiyle bir de penaltı kazandı ancak Melo topu kaleci Ogün'ün üstüne vurdu. Burada bir parantez de Balçova kalecisi Ogün Çebi'ye açmak lazım. İlk maçta tam 9 gol yiyen ve Galatasaray taraftarını karşısına alacak açıklamalarda bulunan Engin Kaya'nın aksine kalede sağlam durdu. 3 gol yemesine rağmen az önce yazdığım gibi kaleyi bulan tam 19 şutun 16'sını bertaraf etmeyi başardı. Sonuç olarak Cimbom, grubu lider bitirip Gençlerbirliği yerine Konya ile eşleşti.

MAÇIN EN iYiSi SNEIJDER
Sneijder'in ciddiyetine hayran kaldım.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ PANDEV&YASİN
Pandev ve Yasin gol kaçırma yarışına girdi.