LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 5 Ekim 2014

Yanlışlardan dönünce!

- Arsenal maçında dağılan Galatasaray adına dün değişen noktalar nelerdi?
Prandelli inadı bırakıp "Futbolcuların bildiği oyun"a dönünce Galatasaray Kayseri'de kendine geldi.
Herkes yerinde ve bildiği sistemde oynayınca Galatasaray takım olarak ritmini yakaladı... Tarık Çamdal sağ tarafta özellikle ilk yarı çok etkiliydi. Arsenal'a karşı 3-5-2'nin savunma göbeğinde oynayan Melo'yu Welbeck perişan etmişti.
Partneri Selçuk'la yeniden buluşan Melo, yenilen golde hatası olsa da rakibi karşılamada başarılıydı. Ayağındaki topları servis ederken tercihleri doğruydu.
Hücuma dikine giderken oyuna pozitif katkı sağladı.. Selçuk çok koşmasına ve çalışmasına rağmen hala ayakları ile düşünceleri arasında ciddi kopukluk var. Sneijder savunma prangalarını çıkarıp özgürlüğüne kavuşunca Galatasaray'ın hücuma çıkışlarında "Pas durağı" oldu. Attığı frikik golünde vuruş tekniği mükemmeldi.

- Prandelli yine sistemi değiştirdi? Bu konuda neler söyleyeceksiniz?
Prandelli'nin hazırlık dönemindeki 4-3-2-1 düzenine göre istikrarlı kadrosu; "Muslera-Veysel, Semih Chedjou, Telles-Selçuk-Melo, Olcan, Emre Çolak, Bruma-Burak" şeklindeydi. Kanatları iyi kullanan ayağa akıllı pas yapan, hücuma çabuk çıkan bu kadro Tarık ve Sneijder'in katılımıyla Kayseri'de kendini buldu. Yardımlaşma, koşu ve mücadele kalitesi oyuncuların birbirini tamamlaması iyiydi.
Sadece Telles'in hücumdan savunmaya daha çabuk dönmesi gerekiyor. Telles'in savunma zaafı yüzünden Erciyes tüm ataklarını Galatasaray'ın solundan düzenledi.

- Son dakika transferleri Pandev ve Dzemaili yedek kaldı...
Sakatlık ve ceza olmadığı sürece Pandev-Dzemali ikilisi ilk on bir oynamamalı... Ayrıca Galatasaray Hamit'i yeniden kazandı. Oyuna girdikten fazlasıyla etkili oldu.

MAÇIN EN iYiSi SNEIJDER
Sonunda prangalarından kurtuldu.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ YASİN
Ne hücumda ne de savunmada etkiliydi.