LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 27 Eylül 2014

Sistem değişince...

Nasıl bir maç oldu. İlk kez Galatasaray'ın futbolu zevk verdi sanarım.
Roberto Carlos'un Sivas'ı G.Saray'a karşı, "Ya sen kazan ya ben kazanayım" felsefesiyle oynayınca keyifli, bol pozisyonlu, çekişmeli, tempolu ve mücadele kalitesi yüksek bir oyun izledik.
G.Saraylı futbolcuların Sivas'a karşı motive olmalarının, coşkulu, diri, istekli, iştahlı oynamalarının temelinde Başkan Aysal'a verdikleri "İyi oyun ve 3 puan" sözü etkili olmuştur.

Prandelli inanından vazgeçti ve farklı bir sistemle oynadı. Nasıl değerlendirirsiniz?
Prandelli, G.Saray'ı hazırlık döneminde 4-2-3-1 düzeninde oynattı. Sonra sistem 4-3-3'e döndü. Sivas maçındaki 3-5-2 sistemi maç kazandı. Sahadaki diziliş şaşırtıcıydı. İtalya Milli Takımı Uruguay'a karşı 1-0 kaybettikleri maçta 3-5-2 oynamıştı.
Savunmanın göbeğinde Bonucci vardı. Bu görevi Melo yaparken sağında Chedjou, solunda Semih oynadı. Teknik yönü güçlü Melo ile Prandelli belli ki topun savunmadan oyuna isabetli girmesini istiyor. Melo riskli oynamadığı sürece sorun olmaz.
Kazanırken 3-5-2 sisteminde ne gibi zaaflar yaşandığını da görmek gerekir. 3-5-2 güzel ama riskli bir sistem. Eğer geniş alanda oynar geriye hücumdan çabuk dönemezsiniz rakibe ciddi pozisyonlar verirsiniz. Sivas bu pozisyonları fazlasıyla buldu ama Atıf-
Utaka ikilisi beceriksizdi. 3-5-2 sisteminde beşlinin kenar oyuncuları hızlı olmalı

MAÇIN EN iYiSi PRANDELLİ
Sistem değişikliğiyle maçın adamı.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ HAKAN BALTA
Veysel'in yerine oyuna giren Hakan...