LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 26 Ağustos 2014

Galatasaray lige hazır değil

- Öncelikle Galatasaray takımının en kötülerine soralım?
Süper Kupa öncesi camiaya galibiyet sözü veren Sneijder ve Selçuk, Galatasaray'ın en verimsiz oyuncularıydı. Prandelli geldiği günden itibaren önce kaptan Selçuk'a sonra da Sneijder'e övgüler yağdırmış ve bu ikiliyi ön plana çıkarmıştı.
Tatilde çok çalıştığını söyleyen Sneijder sahada yürüdü. Selçuk, yaptığı bireysel pas hatalarıyla Fenerbahçe'yi gol pozisyonlarına soktu. Eğer bir takımda bir kaleci en iyi oyuncu olarak ön plana çıkıyorsa o takımın halinin ne olduğunu siz düşünün. Gecenin yıldızı Muslera yüzde 100 üç golü önledi, sayısız kurtarış yaptı.
Prandelli, Telles'i sorgulamalı.
Brezilyalı geçen yıl yorgun geldi ama bu sezona kafadan başladı.
F.Bahçe, Brezilyalının zafiyetini doğru analiz etmiş, ataklarını Emenike, Sow ve Gökhan'la sürekli Telles'in bölgesinden yaptı. Galatasaray savunmanın sağına oyuncu arıyor ama Telles'in bölgesi de ciddi alarm veriyor.

- Galatasaraylı futbolcuların kaçırdığı 3 penaltı hakkında düşünceleriniz neler?
Penaltılar beceri ve şanstır. Gecenin yıldız Muslera iki penaltı kurtarsa da kupayı takımına getiremedi.
Maç boyu ciddi tehlikeler yaşamayan Volkan, rakiplerinin kötü penaltılarında öne çıkıp Galatasaray'ın üçüncü kez Süper Kupa'yı almasını engelledi.

- Galatasaraylı futbolcuların fizik gücü yetersiz mi sizce? Lige hazır değiller mi?
Galatasaray'ın fizik gücünde bir sorun yok ama oyuncuların birbirleriyle pas alışverişi ve yardımlaşmasında senkron sorunu var. Kale önüne kadar geliyorlar ama son vuruş için final paslarında hep yanlış karar verdiler. Sıcak havada maçın uzatmaya gitmesi ikinci yarıda fizik gücünü ön plana çıkartan bir Galatasaray izlememizi sağladı.
Selçuk'un öne çıkması Galatasaray'ın mesafeleri daraltması sonucu Burak, Bruma ve Olcan'ın daha fazla Fenerbahçe kalesinde görünmelerini sağladı. Özellikle Olcan vurması gereken yerde Burak'ı arayıp, Bruma da pas vermesi gereken yerde şutu deneyince Galatasaray golle tanışamadı.