LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 8 Mayıs 2014

Kupaya akıllı dokunuş!

* Galatasaray, Türkiye Kupası'nı kazanarak hedeflerinden ilkine uzandı. Finali yorumlar mısınız?
Çalkantılı ve huzursuz bir sezon geçiren Galatasaray, ortaya koyduğu hedeflerden ilkine ulaştı...
Çalıştırdığı takımlarda kupa kazanmayı adet edinen Mancini, bu başarısını Galatasaray'da da sergiledi.
Konya'da Galatasaray belki çok iyi oynamadığı bir maçta Eskişehirspor'a ciddi pozisyonlar vermeden, Sneijder'in akıl dolu vuruşuyla dokuz yıl sonra kupaya uzandı. Şimdi Galatasaray'ın önündeki tek hedef lig ikinciliği...
Eğer Trabzonspor ve Kayseri Erciyes'i yenerlerse buhedefe de ulaşacaklar. Başkan Ünal Aysal, yönetimi ile yaptığı toplantıda şöyle demişti: "İki tane hedefimiz var; kupa ve lig ikincilği.
Eğer ikisini de kazanırsak ilk yönetim toplantısını TT Arena'da yaparız... Bir hedefi kazanırsak Ada'da toplanırız... Hiçbirine ulaşamazsak Kalamış'ta bir araya geliriz..." Bu işin sırrını Başkan biliyor. Ama Ada'da toplantı şimdilik garanti oldu.

* Galatasaray'ın oyun anlayışı hakkındaki yorumunuz?
Galatasaray topun kontrolunu Eskişehirspor'a bıraktı, kontrataklar ile golü aradı. Ancak ilk yarıda pozisyonu bulan Galatasaray idi... Sabri ve Burak ile üç net pozisyonu harcadılar... Kamil'in de topa dokunuşu penaltıydı ama Hüseyin Göçek pozisyonu süzemedi. Eskişehirspor topla oynuyorum derken iyi oynadığını zannetti ama rakip kalede pozisyon üretemedi.
Galatasaray hep rakibin hata yapmasını bekledi ve büyük takım farkını ortaşa koyarken, yıldızı Sneijder ile de çilingir misali bir gol attı.