LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 4 Mayıs 2014

Onur mücadelesi

Galatasaray'ın müthiş geri dönüşünün mimarı kimlerdi?

İkinci yarıdaki zaferin mimarları önce taraftarlar sonra da futbolculardır.
Taraftarın hiç susmadan ateşlediği Galatasaraylı oyuncular sadece Gençler'i değil Mancini'yi de yendiler. Başkan Ünal Aysal'ın anlatımıyla aktarıyorum. Elazığ maçı öncesi Aysal, Mancini ile yemek yiyor ve kendisine şöyle diyor: "İkincilik ve kupa bizim için çok önemli. Lütfen sakatlık ve cezalı oyuncular dışında kazanan takımı bozma. Oyuncuları da oynadıkları yere monte et.."

Mancini'nin 2-0'dan sonraki hamlelerini nasıl buldunuz?

İnatçı insanlarla anlaşmak zordur.
Mancini, Gençler önüne Galatasaray'ı sürerken Elazığ maçı galiplerinden Chedjou'yu kulübeye çekip Balta'yı savunmaya koyuyor.
Ne oluyor? Ağır savunma 12 dakika içinde iki gol yiyor. Galatasaraylı oyuncuların moral düşüyor.
Sonra Mancini Veysel'i "Günah keçisi sensin" dercesine oyundan çıkarıp Umut'la çift forvete dönüyor, savunmanın göbeğine Galatasaray'ı öne iten Melo'yu çekiyor. İkinci yarı Chedjou giriyor, Belçika'daki kebapçının önerisiyle alınan ve ilk yarı sonunda koşmadığı için kaptan Selçuk'tan fırça yiyen Hayroviç çıkıyor.
Mancini, Boşnak oyuncunun savunma yapmadığını biliyor ama sırf başkana yalakalık olsun diye kadroya koyuyor. Chedjou girince ne oldu; savunmaya çabukluk ve düzen geldi. Chedjou hem iyi top tutan, teknik ve nasıl pozisyon alacağını bilen bir oyuncu.
Mancini efendi kafadan doğru kadroyla başlasa Galatasaray o golleri yemezdi.

Dün gece Galatasaray'da öne çıkan isimler kimlerdi?

Başta Sneijder ve Burak olmak üzere Galatasaray takım olarak taraftarı arkasına alıp inanılmaz bir onur mücadelesi ortaya koydular ve çok anlamlı bir galibiyete imza attılar. Ayrıca Sabri oynayacak durumdaysa neden Hayroviç'in yerine başlamaz. Veysel'le iyi bir ikili olurlardı. Tek kelime hakeme; Halis Özkahya yönetiminden dolayı utansın…