LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 27 Ağustos 2012

Rehavet pahalıya patladı

Galatasaray'ın favori olduğu derbi berabere bitti. Nasıl yorumlarsınız?
Derbide gollerin tümü bireysel hatalar sonucunda geldi. Semih ve Hakan Balta gibi Milli Takım düzeyindeki oyuncuların rakibe "Al golü at" dercesine yaptığı hatalar çok komikti. Rüya takım yakıştırmalarını karşın bir de derbide favori gösterilmek Galatasaraylı oyuncuların kafalarında "Biz bu maçı rahat kazanırız" rahatlığı yaratmış. Tabii futbol bu. Sahaya çıkmadan, mücadele etmeden kazanamıyorsunuz. Ayağa garanti pas değil laubali pas yaptılar. Sadece Selçuk-Emre ikilisi topla buluştuklarında görerek pas vermeye özen gösterdiler. Hamit Altıntop çok pas hatası yaptı. Gereksiz çalımlar sonrası kaptırdığı toplar Beşiktaş atağına dönüştü.

G.Saray ileri ucunu bu maçta nasıl buldunuz. Umut ve Elmander ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?
Umut ve Elmander ikilisi Galatasaray'ın ilk yarı Beşiktaş'a hücum anlamında üstünlük kurmasını sağladı. Bu ikili sahada çok çalışıyorlar, iyi mücadele edip rakip savunmayı aşırı zorluyorlar. Ama aynı tip oyuncular. İkisi de santfor ama "Golcü" değil. Gol vuruşlarında "Bir standartları" yok. Gözü kapalı atacakları basit golleri kaçırıyorlar, akla gelmeyecek pozisyonları gol yapıyorlar. İlk yarıda Umut'un yakaladığı net pozisyonları ekranda durdursak ve "Pozisyon nasıl sonuçlandı?" diye sorsak herkes "Gol" cevabını verir.

Karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?
Galatasaray'ın Burak Yılmaz ile kazandığı penaltı haksızdı. Tıpkı Brezilyalı oyuncu Melo'nun kendi kalesine attığı gol öncesi hakem Yıldırım'ın Beşiktaş lehine üst üste kullandığı hatalı takdir hakları gibi...