LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 26 Mart 2010

Kazanan Fair-Play olsun

* Spor dünyası centilmen başkan Özhan Canaydın'ı kaybetti. Onunla ilgili düşünceleriniz nelerdir?
Rahmetli Özhan Canaydın başkanlığı döneminde çok eleştirilip hakarete uğrasa dahi, kendi inandığı fair-play ruhundan hiç ödün vermedi. Ölümü bir araya gelmekte zorlanan birçok kulüp yöneticisini ve futbolu yönetenleri buluşturdu. Dilerim cenazede yaşanan bu birliktelik ortamı bundan sonraki dönemlerde de ön planda olur.

*Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki müthiş derbi nasıl sonuçlanır?
Türk futbolu son haftalarda ciddi bir gerilim yaşıyor. Statlarda göze hoş gelmeyen olaylar oluyor. Türk futbolunun lokomotifleri olarak Galatasaraylı ve Fenerbahçeli futbolculardan Pazar günü, fair-play ruhunun öne çıkacağı bir maç bekliyorum. Türk sporunun bu iki devden fair-playle ilgili olumlu mesajlar alması gerekiyor.

* Derbinin hakemi olarak Cüneyt Çakır açıklandı. Sizce nasıl bir yönetim sergiler?
Bence Türkiye'nin en iyi hakemi derbiye verildi. Çünkü FIFA Cüneyt çakır'a 'Sen benim verdiğim kriterlere uyuyorsun. Bu yüzden seni birinci kategoriye çıkardım' dedi. Cüneyt çakır şu anda Türk hakemliğinin yüz akıdır. Futbolcuların da hakeme yardımcı olmaları gerekir. Bu iki dev takım Avrupa arenasına çıktığı zaman hakemler yanlış karar dahi verse, seslerini çıkaramıyorlar. Dolayısıyla hakeme önce futbolcular saygılı olmalılar.