TAYFUN ER

TAYFUN ER

Tarihi 21 Şubat 2018

Yönetim ve hoca

Vida'nın atıldığı pozisyon tam da Atiba'yı yıllardır tek başıma eleştirdiğim durumundan kaynaklandı.
Ön libero topla çıkar veya sıkışmadığı sürece dikine top atar. Atiba ise sağa-sola ve geriye 3-5 metrelik paslarla oynar gibi görünüp, yüksek pas yüzdesiyle istatistik vasıtasıyla taraftarı kandırıyor. Yanlış pas olur elbette ama mesele Atiba'nın yapısal kapasite düşüklüğü.
Pepe ile Atiba arasındaki fark da bu işte. Karabük'e karşı iyi oynamak başka şey Bayern'e karşı Münih'te ezilmek bir yana devleşmek başka şey.
Futbolcunun CV'si yani kariyeri bu yüzden çok önemli. Bayern Münih'e karşı deplasmanda 10 kişi dayanacak takım yok. O yüzden maçı eleştirmek yerine kadro kuruluşu ve tercihleri sorgulamak gerekiyor.

KANAT FACİASI
Gökhan Gönül'ün yazmaktan bıktığım durumu yüzünden takımının en istikrarlı oyuncusu Adriano'yu defalarca başarısız olduğu sağ beke kaydırıyorsun.
O da kullanamadığı sağ ayağının tarafından çalım yiyor ve ilk gol geliyor.
Üstüne çok formsuz olan Caner'i Adriano'nun yerine koyduğun için ikinci golü yiyorsun. Bir kanat faciası yaşanıyor. Mısır'daki sağır sultan sağ bek dememi duydu, hatta bıktı ama dinletemedik maalesef. Bu takımın zayıf halkaları Atiba ve Gönül. Medel Atiba'nın yerine oynarsa, bir de sağ bek alınırsa bu takım seviye atlar dedik. Münih'in sorumlusu yönetim ve hocadır.