TAYFUN ER

TAYFUN ER

Tarihi 14 Nisan 2017

Yazık oldu

Hem saha hem rakip hem de yaşanan olaylar yüzünden çok zor maçtı. Oyun başlayınca gördük ki Lyon maç öncesi olaylardan daha fazla etkilenmiş. Beşiktaş ise sürekli kritik hatalar yapan Mitroviç dışında güvenli ve sakindi. Takımla birlikte doğru dürüst oynamamış Mitroviç tercihi yanlıştı. Çıkana kadar tahammül edilmesi bile şaşırtıcıydı.
Quaresma olmayınca tek kanadı kırık Beşiktaş'ta takımı ileriye taşıyacak ve de rakip sahada top tutacak tek oyuncu Babel'di. Babel yükünün farkındaydı. Golden sonra çok kötü oynayan Mitroviç'in ön liberoya, Tosic'in sol stopere, Adriano'nun da sol arkaya çekilmesi sonucu sol açığa geçmek zorunda kaldı.
Lyon'un arkaya ve araya adam kaçırma düşüncesini Beşiktaş maç boyunca çok başarılı ofsayt taktiğiyle durdurdu.
Talisca'nın kanat oynayamadığını daha önce de görmüştük. Sonunda Şenol Güneş, Cenk'i sola göndermek zorunda kaldı. Cenk'in de sürat, dripling ve çalım özelliği olmadığı için, sağ kanat sadece Gökhan'ın ileri çıkışlarına kaldı.

FORMALİTE OLABİLİRDİ
Talisca harika gol pası dışında bayağı kötüydü. Çok top kaybetti. Çok kritik bir top kaptırması dışında hem Mitroviç'in hatalarını kapatıp hem de serbest atışlarda çok etkili olarak gol arayan Marcelo iyi oynadı.
2. yarıda baskı yenmesinin nedeni Mitroviç nedeniyle eksik oynanması, Talisca'nın sahada gezmesi, Babel'in top alamaması ve Oğuzhan'ın yorulmasıydı.Mitrovic yerine sahaya Gökhan İnler'le çıkılsaydı, en azından Tolgay yerine oyuna girseydi bu maç yenilgiyle bitmezdi.
Fabri aylardır böyle bir gol yemeye çalışıyordu sonunda başardı(!) İkinci maç formalite olabilirdi. Yazık oldu çünkü Lyon çok kötü günündeydi ve şans meleği Beşiktaş'ın omzuna konmuştu.

MAÇIN EN iYiSi ADRİANO
Sahadaki en sakin ve en diri oyuncuydu.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ MiTROViC
Beşiktaş'ta oynayacak çapta değil, paraya yazık.