Tarihi 22 Şubat 2010

Ayşe nasıl kurtulur?

Esra Erol'u bu hafta zor bir vaka bekliyor. Geçtiğimiz hafta evlenmek için programa katılan 20 yaşındaki Ayşe, sosyal bir vaka olarak karşımızda duruyor. Genç kızın geleceğini belirlemek en azından doğru kararları almasını sağlamak ise Esra Erol'a düşüyor. İzlemeyenler için kısaca bahsetmek gerekirse, Ayşe 20 yaşında ber kez evlenip ayrılmış bir kızcağızımız. İlk evliliği sadece 1 ay süren Ayşe'yi farklı kılan ise saflığı... Bir de bir an evvel üvey babasıyla yaşadığı evden uzaklaşmak istemesi... Olayı takip eden herkesin kararı aynı, Ayşe bir kaçış-kurtuluş yolu arıyor... Ve 'evlili'i tünelin ucundaki ışık olarak görüyor. Ancak zaten bir kere yanılmış bu genç kızın doğru yönlendirilmesi gerekiyor. İşte bu noktada devreye 'evlilik programı' olmaktan çıkmış bir sosyolojik olgu haline gelmiş Esra Erol ile Evlen Benimle giriyor.
Programında geniş bir ekip ve her daim bir psikologla çalışan Esra Erol, Ayşe'yi önce evlenmemeye iknaya çaba gösterdi. Ancak Ayşe'nin programda evlendirirlmezse daha büyük hatalar yapacağı tavrından belli oldu. Bu noktada seyircilerden, stüdyodaki konuklarından hatta kendi ailesinden bile telkin gören Esra Erol, mantıklı bir çağrıda bulundu. Ayşe'ye talip olacak damat adaylarının stüdyoya ailesiyle birlikte gelmesini istedi.
Bugün Ayşe'yi isteyen ailelerin Esra Erol ve ekibinin süzgecinden nasıl geçirileceğini izleyeceğiz. Yani Esra Erol, bu kez harbi harbi kızını isteyen aileleri ince eleyip sık dokuyarak eleyecek. Allah yardımcın olsun Esra Erol, bu kez işin çok daha zor!