Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 25 Haziran 2017

Sevgi bile parayla

Selda hanım bir torunum var 8 yaşında. Ama ne yaparsak yapalım bizden çok babaannesini seviyor. Bebeklikten beri ben baktım, altını aldım yemek yedirdim, uyuttum. Dedesi sırtında parklara taşıdı. Babaanne bir tek oyuncak aldı. Durumumuz iyi olmadığı için biz alamadık. Şimdi okul harçlığı veriyormuş. Oğlan bize gelmeyi kesti. Varsa yoksa babaannesi. Çok üzülüyorum. Ne yaparsak bizi sever? Rumuz; Anneanne

S.U. CEVAP
; Bir süre daha devam edecek maalesef. Ne zaman ki 'fedakarlık ve yalın sevginin' ne olduğu öğrenecek, işte o zaman sizin kıymetinizi de anlayacak.

KESTİRME YOL...
Günümüzün çocukları biraz daha bencil sanki. Ve 'sevgi' kavramının karşılığını pahalı oyuncak ve kendilerine tanınan sınırsız hürriyet sanıyorlar. Babaanne de şüphesiz torununu seviyordur ama ifade etmek için kestirme yol seçmiş. Tıpkı büyükler dünyasında gözlemlediğimiz gibi. Ver parayı, gör ilgi alakayı.

TEHLİKELİ YAKINLAŞMA!
Selda abla aslen İstanbulluyum. Eşimin tayini ile küçük bir şehre göçtük. Burada yine bizim gibi şehirli bir aile ile dost olduk. Ailenin beyi bana biraz fazla ilgi gösteriyor. Etkilenmedim desem yalan olur. Bu biraz da eşimin pasif karakteri yüzünden. Ben ise kanı kaynayan biriyim ama asla yanlış yapmak istemem! Rumuz; Gurbet

S.U. CEVAP; Yapma zaten... Çünkü bu tür yasak duygular önceleri insanın başını döndürür ama sonrasında hayatı bitirir! Lütfen o enerjini başka alanlarda kullan. Bak 'küçük şehir' diyorsun, örneğin 'yoksul çocuklara yardım kampanyası' başlatabilirsin. İnan sonuçta duyacağın mutluluk hissi, elin adamıyla yaşayacağın kırık dökük heyecanı bine katlayacaktır.