Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 7 Nisan 2017

Derhal kapatılmalı!

Selda Hanım oğlum uyuşturucu kullanıyor ve iki kez hastaneye yattı. Geçen gün bir haber okudum, "Antalya'daki tedavi merkezinde gençler mahzende içki bulmuş ve sarhoş olmuşlar!" Burası eskiden otelmiş ve içkiler o zamandan kalma. Böyle yerlere nasıl izin veriliyor anlamış değilim. Bence hemen kapatsınlar. Biz de başka çareler arayalım. Rumuz; Oya

S.U. CEVAP; Evet haklısınız yaşanan olay akıl tutulması sonucu rezalet. Ama daha beterleri var. Mesela İstanbul'un en önemli tedavi merkezine gizliden uyuşturucu sokuluyordu bir zamanlar. (Hatta onlardan biri, ünlü bir oyuncumuzun karısıydı.) Ve siz tedavi olduğunu sanırken, evladınız ölüme bir adım daha yaklaşıyordu. Ama yine de, bu tip haberlere dayanarak merkezlerin kapatılmalarına karşıyım. Zaten ülkemizde az sayıdalar, onlara da kilit vurursak, yardıma muhtaç onca genç yeniden iğrençliğin pençesine düşer.

"GERÇEK BABAN BAŞKASI!"
Sizi yazdığınız ilk günden beri takip ederim. Mesela 'yıllarca dedenizi babanız sandığınızı' hatırlıyorum. Aynı şeyi kuzenim yaşıyor şimdi. Babası o doğmadan önce evi terk etti. Ve çocuk dedesini baba biliyor. Şu anda 5 yaşında. Pedagog önerdim ama kız kardeşim o bilinçte değil. Size ne zaman söylemişlerdi ve ne hissetmiştiniz? Rumuz; B. T.

S.U. CEVAP; İlkokul 4. sınıftaydım. Ablam sandığım annem ve eşi anlatmıştı. Anneannem de duyduğunda, "Ya küçükken anlatacaktınız ya da biraz daha büyümesini bekleyecektiniz" diyerek çok kızmıştı. İşin doğrusunu elbette uzmanlar bilir. En iyisi siz gidip danışın ve kız kardeşinize anlatın. Ne hissettiğime gelince roman yazılır. Yazdım da nitekim.