Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 30 Mart 2017

‘Moruk çıldırmış’ deniyor

Selda hanım 58 yaşındayım, gençliğimden beri saçlarımın uzunluğu ile dikkat çekerim. Hala da öyle olduğunu biliyorum.
Bu yüzden saçlarımı açık bırakıyorum. Ama yüzüm kırışık. Sakın 'topuz yap' demeyin, çünkü beni yaşlı gösteriyor. Kocam saçımı kesmeme karşı ama kızım diyor ki, "Benim yanımda böyle salkım saçak dolaşma!" Selda hanım resmen bunalıma girdim.
Ayrıca sanatçılar yapınca oluyor da biz yapınca neden "Moruk çıldırmış" deniyor?
Rumuz; Rapunzel

S.U. CEVAP; Önce ufak bir hatırlatma sevgili Rapunzel; her yaşlı sanatçımız saçlar süpürge ortalıkta dolaşmıyor.
Örneğin Ajda Pekkan 72'sinde, şimdi kendisine 'nine' diyebilir miyiz?
Estağfurullah! Yani bu bir tip meselesi. Size gelince, gerçek Türk kadını gibi etine dolgun ve esmerseniz uzun saç sizi tuhaf gösterebilir.
İşin aslı, 'yaşlılık bazı şeylerden vazgeçmek' anlamına da geliyor. Bence kısacık kestirin, bu saatten sonra yıkama-kurutma derdinden kurtulun. Çok rahat edeceksiniz...

EYVAH YAŞLANIYORUM!
Selda hanım sizinle paylaşmak istediğim konu, yaşlılık. Ne yaptığım makyaj oluyor, ne giydiğim kıyafet. Zaten kısa boyluyum, topuklu da giyemiyorum. Hepsi bende moral çöküntüsü yaratıyor. Rumuz; Nevin Z.

S.U. CEVAP; Demek ki bugün köşemizi 'kafayı yaşına takan' hanımlara ayırıyoruz.
Kızlar moralinizi bozmayın, Selda kardeşiniz az sonra derdinizi toptan halledecek.
Önce 'önümüzdeki 1-2 seneyi böyle atlatacaksınız', çünkü yaşın iyice kemale ermesi gerekiyor. Sonra inanın bütün kaygılar bitiyor. Mesela saçları boyamıyoruz.
Makyaj ise mazi. Üzerimizde bez pantolon, boyumuz isterse 1.33 olsun ayağa da düz sandaletleri geçiriyoruz. Sandalet diyorum çünkü Bodrum'a yerleşmişiz! En büyük eğlencemiz de balıkçılarla oynanan tavla partileri… Eh daha ne isteyelim?