Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 24 Eylül 2016

Kocamın nişanlısı!

Selda Hanım eşimden 4 yıl önce ayrıldım. 17 yaşındaki oğlumuz babasının yanında kaldı. Ben evlenmedim ve evlerine haftada iki gün iş yapmaya gidiyorum. Eski eşim üç aydır genç bir kızla nişanlı. Eşim yakışıklı değil, arada yaş farkı çok ama parası ve iyi bir işi var. İşin tuhafı bu ilişkiyi en çok da kızın annesi destekliyor. Eski eşimi nasıl vazgeçirebilirim? Menfaat ilişkisi çünkü. Rumuz; S. T. Y.

S.U. CEVAP; Pek çok soru geliyor insanın aklına... Mesela, mutlu olmayacaklarını nereden biliyorsunuz? Veya siz tekrar barışma hayalleri kuruyor olabilir misiniz? Bir de ayrılmayı kim istedi?

OĞLUNUZ NE DİYOR?
Şayet evi terk eden siz iseniz, tekrar beraberlik zor. Galiba burada önemli olan, oğlunuzun 'cici annesini' kabul edip etmemesi. Sizden yana duruyorsa, babasını etkiler ve barışma ümidiniz olabilir. Allah hayırlısı neyse onu versin. Özellikle evladınız açısından.

SAMİMİYET HATA MI?
Selda abla erkekler tarafından 'flörtöz kız' olarak görülüyorum. En korkuncu da arkadaşlarımın kocaları... Biri var 'Benden hoşlandığını' söyledi. Ne yapacağımı şaşırdım. Aslında samimi bir kişiliğim var hemen arkadaş oluyorum. Ama her selam verdiğim sevgilim olamaz ki! Rumuz; M. Cals

S.U. CEVAP; Zamanında dedem hep taksinin ön koltuğuna otururdu ve ben çok özenirdim. Nitekim gençliğimden bu yana aynısını yaptım. Amma velakin şoför arkadaşlar bunu 'samimiyet kurma arzusu' şeklinde algıladı ve başıma gelmeyen kalmadı. Sen de, uygunsuz teklif ve tacizlerden kurtulmak istiyorsan, odun gibi ol demiyorum ama bazı 'yanlış anlaşılmaya meyyal' hal ve hareketlerden uzak dur.