Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 25 Ağustos 2016

Büyükanneler arası savaş

Selda hanım geçenlerde, "Torunum babaannesini daha çok seviyor, çünkü o pahalı oyuncak alıyor" diyen anneanneye hak vermiştiniz. Yakında dede oluyorum ve maddi durumum pek iyi değil. Çocuklar büyüklerini sadece bu açıdan değerlendiriyor olabilir mi? Bana biraz saçma geldi. Rumuz; Tarık S.

S.U. CEVAP: Dahası da var sevgili okurum. Şöyle ki; "Anneannem beni sevmiyor; çünkü ıspanağı, kerevizi zorla ağzıma tıkıyor. Kola içerken görürse, alıp döküyor. Öğle uykusuna yatırıyor, sürekli 'ders çalış' diye baskı yapıyor. 'Çocuklar fazla para harcamaya alışmamalı' deyip az harçlık veriyor."

"AMA YA BABAANNEM!"
"Babaannem öyle değil, beni çok seviyor; kendi eliyle veriyor cipsleri, kolaları... Pahalı oyuncaklar alıyor. Gece istediğim saatte uyumama izin veriyor. Bir de çok harçlık veriyor." Peki sevgili okurum, siz çocuk olsanız hangi büyükanneyi daha çok severdiniz?

HANGİMİZ HAKLIYIZ?
Selda hanım arkadaşlar arasında tartışıyoruz. Sizin görüşlerinizi de önemli buluyoruz. Söyler misiniz hangimiz haklıyız? Konu şu; evlilikteki kıskançlığın temelinde ne gibi nedenler yatar? Ben; 'Kadınların, ilgi çekmek için frapan giyinmeleri' diyorum. Arkadaşlar; 'Kocanın yetiştirilme şekline bağlı, eşi ne giyerse giysin yine kıskanır' diyor. Rumuz; Gülşen

S.U. CEVAP: Kıskançlığı ortadan kaldıran tek yol 'özgüven' bence. Artık eğitimle mi olur, zaman içinde kişi kendini mi geliştirir bilemem. Ama kendine güvenli bir erkek sadece kıskançlık duygusunu yenmekle kalmaz, empati yapmasını da öğrenir. Kendilerine sorarsan da şu üç temel noktada başarılıysa gerisi teferruattır; Para, çalışma hayatı ve cinsellik.