Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 24 Temmuz 2016

Kızıma ne söylemeliyim?

Selda Hanım geç yaşta anne oldum; ben 52, kızım 15 yaşında. Ve şimdiden 'nasıl bir erkekle evleneceğinin' planlarını yapıyor. "Aşk mı, para mı" diyor. Benden de fikir bekliyor. Çok erken biliyorum ama bir şeyler söylemem lazım. Mantık izdivacı yapmış ve mutsuz olmuş bir kadınım. Ama bunu kızıma söyleyip babasını kötüleyemem. Eşimin maddi olanakları sınırlı. Parasızlık yüzünden zor günler geçiriyoruz. Rumuz; Meltem

S.U. CEVAP; Bazı anneler kızlarını yetiştirirken, 'zengin koca bulmasını' öğütlerler. Etkilemeyi başarmışsanız, 'para içinde yüzen ama dünyanın en mutsuz evli kadınını' yaratmış olursunuz.

'PARA MUTSUZ EDER!'
Bazı anneler de (benimki mesela) damat adayı için "Mutlaka üniversite okusun, iyi bir aile tarafından yetiştirilsin ve mümkünse çok parası olmasın' diyebilir. Siz kızınıza, 'kendisinin de meslek sahibi olup, hayatı birlikte paylaşacağı bir eş' önerebilirsiniz. Bu daha isabetli bir öğüt olur.

'SEVGİ DİLİ' NE DEMEK?
Selda abla herkese sorduğumu sana da soracağım. Sence 'sevgi dili' ne demek? 16 yaşındayım, bir çocukla çıkıyorum, artık nereden okuduysa "Benim sevgi dilimi öğrenmezsen, sana aşık olamam" diyor. Ben şimdiden aşığım, katiyen onu kaybetmek istemiyorum. Rumuz; Aya Giden Kız

S.U. CEVAP; Ah be evlat bilseydim kendime hayrım olurdu. Ama şöyle bir tahminde bulunabilirim; Mesela senin bu oğlan nelerden hoşlanıyor? Büyük ihtimal, 'Kırlarda el ele yürümek, birlikte ders çalışmak' filan değil. Sen yine de yanına sokulma. 'Sevgi dilinizi' uzak mesafeden keşfedin. Olmadı kendi anlatsın bir zahmet. Uyanığa bak ya!