Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 23 Temmuz 2016

Aşka saygı kalmamış!

Selda abla evli bir kadını seviyorum. O da bana muazzam aşık. İki çocuğu var, onlar da kabulüm. Kocası (bunu derken bile kıskançlıktan ölüyorum) boşamak istemiyor. "Gidersen çocukları göremezsin" diyor. Karılarını mutlu edemeyen erkekler neden kadına yapışıp kalırlar anlamıyorum? İnsanlar aşka saygı göstersin. Biz kafaya koyduk sonunda kaçıp izimizi kaybettireceğiz. Herkes 'Vazgeçin' diyor, bari siz demeyin. Canımıza bile kıyarız, o kadar seviyoruz yani. Rumuz; AŞK

S.U. CEVAP; Sizinki geçici bir delilik hali de olabilir, ya da gerçekten masalsı bir aşka tanık oluyoruzdur. Ama iki çocukla kaçıp yaban ellerde sersefil olmanın masallarda yeri yok.

SEBEP SİZ MİSİNİZ?
Şunu merak ettik; bu hanım sizinle karşılaşmadan önce acaba yuvasında mutlu muydu? Malum, evliliklerde duygular yıpranır ve bazı eşler buna yenik düşebilirler. Böyle bir gerçek varsa, aradan çekilmeniz en doğrusu. Ayrıca dağ taş bekar kız dolu, birini bulabilirsiniz.

SELAMSIZ TOPLUMLAR
Selda Hanım lütfen yazın; sokakta birbirine selam vermeyen uluslar, kaynaşamaz ve dağılmaya mahkumdur. Ben iki çocuğumu böyle yetiştirdim. Büyüklerine "İyi akşamlar, İyi sabahlar" demeyi öğrettim. Ama maalesef o büyükler, oğlumun selamını almaya bile tenezzül etmiyor. Yavrucuğum da isyan ediyor haliyle. Rumuz; Selam kutsaldır

S.U. CEVAP; Ben bir adım daha ileri gidip, bize 'Merhaba' diyen küçüklerin saçlarının okşanmasından yanayım.
Hatta çocuğa diyeceğiz ki; "Böyle kibar bir evlat yetiştirdikleri için anne-babana teşekkürlerimi ilet!" Ayrıca belirttiğiniz gibi, Müslümanlıkta selam vermek sünnet, almak ise farzdır.