Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 26 Mayıs 2016

Dört kusurlu hareket

Selda abla biz yeni evliyiz ve çok mutluyuz. Şu anda balayındayız. Aramızdaki tek tartışma konusu; "Kadınlar mı yoksa erkekler mi boşanmaya neden olur?" Bir de 'dört kusurlu hareketi' sayar mısınız? Arda abiyle çok güzel bir hayat geçirdiğinizi biliyoruz. Söyleyin ki yapmamaya dikkat edelim. Rumuz; Ferda&Ferda

S.U. CEVAP; Sorması ayıp evladım sizin yapacak başka işiniz yok mu? Oturmuşsunuz şimdiden hayatınızı karartıyorsunuz. Boşanma konusunda ise, üzgünüm istatistikler erkekleri biraz daha 'suçlu' buluyor.

ARKAMIZI DÖNÜP UYUYALIM
Saymaya kalkarsak dört değil, dörtyüz hareket sayabiliriz. Ama ilki şüphesiz 'ihanet!' İkincisi, evine sahip çıkmayan, görevlerini yapmayan kadın ve erkek. Bir diğeri, 'ille de benim dediğim olacak' inatlaşması. Sonuncusu da ten uyuşmazlığı. "Çamaşır yıkadım, yorgunum kocacığım!" "İsabet, ben de seni hiç cazip bulmuyorum karıcığım." "Yaşasın, hadi arkamızı dönüp uyuyalım!"

ANNEME TAHAMMÜLÜ YOK
42 yaşına kadar evlenmemiş bir beyim. Önce hasta babama sonra da anneme baktım. Bu arada babamı kaybettik. Karımın ise üçüncü evliliği. Önce sesini çıkarmadı, şimdi "Anneni bakımevine ver" diyor. Bana kızmayın kendisine çok aşık oldum. Karım olmazsa yaşayamam. Ama anacığımı da oralara atamam. Bir çözüm söyleyin. Çok zor durumdayım. Rumuz; Hayati

S.U. CEVAP; Ah Hayati bey yanlış insana soruyorsunuz! Ben, öz oğlu olduğu halde 12 yıl üvey babasına bakmış biriyim. Bunu 'iyiliği başa kakma' olarak söylemiyorum; sadece 'ana-babaların asla ve asla eşlere değişilmeyeceğini' anlatmaya çalışıyorum. Hele de canlarım yatalak ve bakıma muhtaçlarsa!