Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 25 Mayıs 2016

Benzerimi arıyorum!

Selda hanım İki nişan atmış bir genç kızım. İkisi de (bir de flörtten ayrıldım) zıt karakterdeydi. Zıtlıklar birbirini tamamlar diye düşünüyordum. Ama olmadı, insan birbirinin gözünü oyacak noktaya geliyor. Acaba anlaşabilmek için kendime tıpa tıp benzer biri mi gerekir? Fiziksel artılarımla, karakterimle bana benzeyen biri daha doğru bir seçim olur mu? Çünkü kendime bakıyorum, çok beğeniyorum. Çevrem de beni güzel bulur. Ayrıca iyi huylu, sevilen biriyim. Neden olmasın değil mi? Rumuz: Ecem

S. U. CEVAP: Bulduğun formül bir tür, 'ömür boyu aynaya bakar gibi yaşamak!' İlk zamanlar bu yansıma hoşuna gidebilir ama düşünsene aradan yıllar geçmiş sen hala evin her köşesinde kendini görüyorsun, yani kocanı? Şahsen kendimi de boğarım o kocayı da!

YENİDEN DÜŞÜNMELİSİN
Ne de olsa (megalomani dahil) kusurlarımla da yüzleşiyor olacağım. Fizik olarak değilse bile, akıl-fikir olarak. Demek istiyorum ki, belki de kendi benzerine hiç tahammül edemeyeceksin.

KIZIMI ŞİKAYET EDECEĞİM!
82 yaşındayım. Hep size yazmak istedim, kızım saçma dedi. Kendisini şikayet edeceğimi biliyor. Torunumun arkadaşı var ona yazdırıyorum şimdi. Bana mümkünse cep telefonunuzu verir misiniz? (Selda abla ben torunun arkadaşı. Nimet teyze 'cep numaranı' demek istiyor. "Nimet teyze kadın sana neden telefonunu versin, numarasını istesene" dedim, küstü. Senden telefon bekliyor anlayacağın.) Rumuz: Nimet

S.U. CEVAP: Merak ettim, acaba siz ikiniz, Nimet hanımın kızına karşı bir operasyon içinde misiniz? Eğer öyleyse senin açından tehlikeli bir durum. Üstlendiğin arzuhalcilik (yazıcılık) görevi sana pahalıya malolabilir.