Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 3 Mayıs 2016

Hep erkekleri suçluyoruz!

Selda hanım sıcağı sıcağına mailimi yayınlar mısınız. Dün yine erkek çocuklarını suçlamışsınız. Kızın biri eniştesinin arkadaşına kafayı takmış, siz diyorsunuz ki 'adamın kulaklarını çekmek lazım!' Benim de iki oğlum var, inanın teklif hep kızlardan geliyor. Çocuklarımı rahat bırakmıyorlar. Eskiden biz evlenme teklifi beklerdik, şimdi kızlar ısrar ediyor. Olaya bu açıdan bakın lütfen. Rumuz; Tarafsız

S.U. CEVAP; İlişkilerin günümüz koşullarında değiştiğini ve artık kız-erkek ayırımı olmadığını kabul edelim. Yani bizlerin 'kırım kırım kırıtarak teklif bekleme ve sonra da adamı elinden kaçırma' saçmalığı mazide kaldı çok şükür. Zamane kızları diyerek hepsini aynı kefeye koymayalım isterseniz. Çünkü şikayetçi olduğunuz kızlar azınlıkta. Ayrıca ben onlara 'duygularını rahatça belli eden evlatlar' diyorum. Yani ortada suçlanacak bir durum yok. Panik yapma.

ŞAHİDİM OLUR MUSUNUZ?
Selda ablacım hiç kimse yazmadı bari sen yaz. Üç ay önce tanıştım, kendisine aşık oldum adı; 'Eda!' Hislerimi biliyor ama ciddi olduğuma inanmıyor. Geçen gün evlerinin önüne 'Seni seviyorum' yazdım ama üst kattaki kız, nişanlısından sanmış. Mailimi yayınlarsanız, sevdiğim kıza da okutacağım.

S.U. CEVAP; Meslektaşlarımızın mektubunu köşelerine almama nedeni, acaba 'kızın tüm kimlik bilgilerini, adresini, soy ağacını filan açıkladığın için olabilir mi?' Bir tek cep telefonunu vermemişsin, onu da yazaydın bari. Hadi bakalım biz soyadını belirtmeden yazalım; "Eda'cım, bu çocuk sana fena halde aşık bilesin!"