Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 14 Şubat 2016

Günahımızı alıyorlar!

Çok kötü günler geçiriyorum. Yakın bir arkadaşımın sevgilisi ile adımı çıkardılar. 1-2 kere görüştük ama kendisi dünya ahret bacımdır. Üzüntüm, bu söylentiler kızı hırpalıyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum, dostluğumdan vazgeçip uzaklaşayım mı? Rumuz: Delikanlı

S.U. CEVAP: Uğradığınız iftiraları buraya yazamadım. Merak ediyorum, biz ne zaman 'arkadaşlık denen şeyi', yüreği ve kafası almayan bir millet olduk acaba? Ya da bu kadar derdin arasında insanların ilişkileri neden bizi geriyor?

HERŞEYE BOŞVERİN
Aldırmayın, istedikleri kadar konuşsunlar. İleride yaşlandığınızda veya Allah korusun kötü günler geçirdiğinizde yanınızda dedikoducular değil sadece o dostunuz ve karısı olacak.

VİCDANIM RAHAT DEĞİL
Ablacığım 3 çocukla ortada kaldım. Beş yıl önce eski eşim küçük yaşta kız kaçırdı, boşanmak zorunda kaldım. Şimdi kendimden büyük biriyle evliyim, vicdanım rahat değil. Kocamın durumu iyi ama aramızda aşk yok. Ben de isterdim menfaat evliliği yerine aşık olmayı. Ama 3 çocukla kim alırdı ki? Rumuz: Nezihe M.

S.U. CEVAP: "İnsanların hayatlarını, menfaatleri belirler" denir ama 'menfaat' sözcüğünü de açmak lazım. Açtığımızda içinden 'kat, yat, mücevher, lüks yaşam tutkusu' çıkarsa başka, 'çocuğunun aç karnını doyuramayan bir hayata çare bulma çabası' çıkarsa bambaşka. Sizinki son derece insani bir kaygı. Kalbinizi ferah tutun, mutlu olmaya bakın.