Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 1 Aralık 2015

Onların yerine utanıyorum!

Kısmetini bekleyen 23 yaşında ev kızıyım. Bu yüzden evlendirme programlarını izlerim. Ama katılmayı düşünemiyorum bile. Bakın neden? Şimdi orada yakışıklı, uzun boylu ve üniversite okumuş bir genç var; gelen talipler ise kısa boylu, yaşı büyük, şişman, eğitimsiz ve Allah affetsin çirkin kızlar. Sanki kendimmiş gibi ekran karşısında yerin dibine geçiyorum. İnsanlar alay ediyorlar, kız farkında değil. Bence programa başvuranlar ön elemeden geçmeli ve kibarca kendilerine, "Olmaz, sen kendine münasip başka birine talip ol" denmeli. RUMUZ; M.Y.

S.U. CEVAP; Ben de tam tersi, yaşını başını almış adamların, yarı yaşındaki kızlara talip gelmesine sinirleniyorum. Akılları sıra, "Ağzım iyi laf yapıyor, üç kuruş da param var, kesin tavlarım" diye düşünüyorlar.

KISMET LOCADA OTURUYOR
Oysa locaya dönüp baksalar, dengi pek çok hanım hanımcık teyzemiz yanı başında oturmakta. Sonuçta haklısın, birilerinin çıkıp bu insanlara 'aynaya bakmaları gerektiğini' hatırlatmalı.

OĞLUM BİZİ TERKEDİYOR!
İki çocuk annesiyim. Liseden sonra okumadım ama kendimi yetiştirdim. Eşimle 7 yıl önce ayrıldık. Tabi bizi arayıp sormuyor. Onun için kendi dertlerimle kendim başetmek zorunda kaldım. Büyük oğlum Murat evlenmek istiyor. Ev açacak gücü yok, ancak bizi geçindiriyor. Kız ayrı ev istiyor. Oğlumu nasıl ikna ederim. Daha doğrusu siz konuşur musunuz? RUMUZ; KARA MURAT

S.U. CEVAP; Mailinizin devamında 'oğlunuzla gelin adayının arasında bir şeyler geçtiğini' belirtmişsiniz. Bu durumda geri dönüşü yok, mutlaka evlenmeliler. Şunu merak ettim, madem lise mezunusunuz neden çalışmıyorsunuz? Bence önce bunu düşünün.